Pravosudna akademija

Natječaj za međunarodne programe usavršavanja u Francuskoj nacionalnoj školi za pravosudne dužnosnike (ENM) u 2021. godini

Francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj daje stipendije za usavršavanja koja nudi Francuska nacionalna škola za pravosudne dužnosnike (ENM). Programi se održavaju u Parizu ili online, na francuskom ili engleskom jeziku.

U 2021. godini Francuska nacionalna škola za pravosudne dužnosnike (ENM) nudi više od 30 programa usavršavanja na francuskom i na engleskom jeziku (simultani prijevod na engleski moguć je na zahtjev). Francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj je ove godine odlučilo ponuditi izbor između 4 programa usavršavanja polaznicima iz RH:

- « Les violences au sein du couple (Domestic Violence) », od 26. do 28. travnja (3 dana online)
- « Cybercriminalité et preuves numériques (Cybercrime and Digital Evidence) », od 25. do 28. svibnja (4 dana online)
- « Les violences sexuelles (Sexual Violence) », od 12. do 15. listopada (4 dana u Parizu); N.B. Ovo usavršavanje odvija se u okviru cjelogodišnjeg usavršavanja koje prate francuski suci, a strani sudionici pozvani su pridružiti im se u ovom dijelu. Ovo će se usavršavanje održati, dakle, isključivo na francuskom jeziku.
- « La corruption : détection, prévention répression (Corruption: Detection, Prevention, Repression) », od 15. do 19. studenoga (5 dana u Parizu)

Više informacija za svaki od programa usavršavanja možete pronaći u katalogu Francuske nacionalne škole za pravosudne dužnosnike (ENM) na francuskom i na engleskom jeziku.

Katalog – ENG
Katalog - FRA

Održavanje programa usavršavanja prije mjeseca srpnja predviđeno je online putem, dok je održavanje programa nakon mjeseca srpnja, za sada, predviđeno u Parizu. S obzirom na veliku neizvjesnost i nejasnoću vezano uz daljnji razvoj epidemiološke situacije, konačan način održavanja programa usavršavanja u drugoj polovici 2021. godine bit će potvrđen naknadno.

Kandidati moraju:

- biti sudac ili državni odvjetnik,
- posjedovati diplomu o završenom diplomskom studiju,
- imati najmanje tri godine radnog iskustva,
- poznavanje francuskog jezika je svakako prednost, ali ne i isključivi uvjet ukoliko se usavršavanje može održavati na engleskom jeziku (u tom slučaju je neophodno dobro poznavanje engleskog jezika),
- biti izričito kandidirani od strane poslodavca.

Francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj pokriva troškove stipendije (smještaj, prehrana, školarina). Troškove puta pokriva poslodavac ili polaznik programa. Ako se program održava online, Francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj pokriva troškove školarine.

Kako se prijaviti na natječaj?

Želite li se prijaviti na jedan od četiri prethodno navedena programa usavršavanja u Francuskoj nacionalnoj školi za pravosudne dužnosnike (ENM), molimo Vas da popunite prijavni obrazac na francuskom ili engleskom jeziku.
Prijavni obrazac – ENG
Prijavni obrazac – FRA


Predizbor kandidata vrši se posredstvom Francuskog veleposlanstva u Hrvatskoj kojem trebate poslati svoju kandidaturu u tiskanom obliku, potpisanu i upotpunjenu pratećim dokumentima.

Molimo Vas da popunjeni prijavni obrazac ispišete i potpišete. Vaš prijavni obrazac mora obavezno potpisati i Vama hijerarhijski nadređena osoba/poslodavac. Uz životopis i motivacijsko pismo, potpisani prijavni obrazac mora biti dostavljen Francuskom veleposlanstvu u Hrvatskoj prije 19. ožujka 2021. godine putem e-maila (na adresu: djuro.zifra@diplomatie.gouv.fr) i poštom (na adresu: Ambassade de France en Croatie, à l’attention de M. Djuro Zifra, Hebrangova 2, 10 000 Zagreb).

Kandidati koji će biti odabrani od strane izbornog povjerenstva Francuske nacionalne škole za pravosudne dužnosnike (ENM) će o istome biti obaviješteni od strane Francuskog veleposlanstva u Hrvatskoj. ENM zadržava pravo otkazati svaki program usavršavanja za koji nije prijavljeno dovoljno kandidata.

Kontakt osoba u Francuskom veleposlanstvu u Hrvatskoj:
g. Djuro ZIFRA (e-mail: djuro.zifra@diplomatie.gouv.fr / telefon: 01/48-93-650).
 

Kalendar događanja

«Ožujak 2021»
  • Po
  • Ut
  • Sr
  • Če
  • Pe
  • Su
  • Ne

Kalendar događanja Pravosudne akademije

Download

Ulica grada Vukovara 49
Zagreb

Kontaktirajte nas e-mailom

Tel: 371 4540
Faks: 371 4549

© Pravosudna akademija - sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn

Izjava o privatnosti

Korištenje kolačića (cookies)