Pravosudna akademija

Novi oblici Programa razmjene u organizaciji EJTN-a – Poziv za dostavljanje prijava

Europska mreža centara za stručno usavršavanje u pravosuđu (EJTN) objavila je poziv za dostavljanje prijava pravosudnih dužnosnika te sudova i državnih odvjetništava za sudjelovanjem u novim oblicima Programa razmjene koji će se po prvi puta probno realizirati u drugoj polovici ove godine.

Poziv obuhvaća sljedeće vrste razmjena:

1. Bilateralne razmjene među sudovima/državnim odvjetništvima

2. Specijalizirane, tematske razmjene u suradnji s partnerima EJTN-a

3. Specijalizirane razmjene i studijski posjeti za pravosudne dužnosnike koji rade na predmetima vezanim uz suzbijanje terorizma


1. Predviđeno trajanje bilateralnih razmjena među sudovima/državnim odvjetništvima je tjedan dana, a grupe bi se sastojale od 5 do 10 polaznika. Radni jezik određuju pravosudna tijela uključena u razmjenu. Budući da je ovo prva godina provedbe razmjena ove vrste, odvijat će se na način da će jedan sud/državno odvjetništvo biti domaćin, a drugi sud/državno odvjetništvo gost. Sudovi/državna odvjetništva prijavljuju se zajedno, a prijava mora sadržavati detaljan projekt, uključujući informacije o pravosudnim tijelima, cilj razmjene, teme, odnosno nacrt programa, imena sudionika i slično. Za ovu vrstu razmjena vrijede ista financijska pravila kao za kratkotrajne razmjene – isplaćuje se dnevnica koja obuhvaća troškove smještaja i obroka te se nadoknađuju putni troškovi do iznosa od 400 EUR po polazniku.

2. Specijalizirane razmjene u suradnji s partnerima EJTN-a odvijaju se u suradnji s Udrugom europskih sudaca za pravo tržišnog natjecanja (AECLJ), Europskom udrugom sudaca izmiritelja (GEMME), Europskom udrugom sudaca radnih sudova (EALCJ), Europskom udrugom sudaca koji se bave pravima izbjeglica (IARLJ), EU Forumom sudaca koji se bave pitanjima zaštite okoliša (EUFJE) i Europskom mrežom tužitelja koji se bave pitanjima zaštite okoliša (ENPE). U ovim razmjenama sudjelovat će ukupno 30 polaznika iz svih država članica EU-a (5 po razmjeni), a svaka razmjena traje 2 tjedna.

3. Novost je i program specijaliziranih razmjena te studijskih posjeta vezanih uz temu suzbijanja terorizma. U okviru ovog programa predviđene su dvije vrste aktivnosti: studijski posjeti nespecijaliziranih sudaca/državnih odvjetnika specijaliziranim jedinicama za suzbijanje terorizma u državama članicama koje imaju takve jedinice te razmjene sudaca i državnih odvjetnika koji se bave predmetima vezanim uz suzbijanje terorizma. Obje vrte aktivnosti traju 2-5 dana, a u svakoj će sudjelovati ukupno 28 polaznika iz svih država članica EU-a.

Suci koji žele sudjelovati u navedenim razmjenama i studijskim posjetima mogu svoje prijavne obrasce i ispunjenu „Prijavu za sudjelovanje na međunarodnim aktivnostima“ (s osobnim kontakt podacima i podacima o aktivnosti na koju se prijavljuju) potpisanu od strane predsjednika suda poslati na e-mail adresu: jelena.tepic@pravosudje.hr ili putem telefaksa na broj 01/371-4792 najkasnije 2. srpnja 2015. Pravosudna tijela zainteresirana za uključivanje u bilateralne razmjene između sudova/državnih odvjetništava mogu svoje prijave (informacije o pravosudnom tijelu, cilj razmjene, teme, nacrt programa, imena sudionika i sl.) poslati na navedenu e-mail adresu također do 2. srpnja 2015.

Prijava za sudjelovanje na međunarodnim aktivnostima

Prijavni obrazac - Specijalizirane razmjene

Prijavni obrazac - Suzbijanje terorizma

Detaljnije informacije o programu možete pogledati na poveznici.

Kalendar događanja

«Veljača 2019»
  • Po
  • Ut
  • Sr
  • Če
  • Pe
  • Su
  • Ne

Kalendar događanja Pravosudne akademije

Download

Ulica grada Vukovara 49
Zagreb

Kontaktirajte nas e-mailom

Tel: 371 4540
Faks: 371 4549

© Pravosudna akademija - sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn