Pravosudna akademija

Održana Opća skupština EJTN-a, Bukurešt, 27. i 28. lipnja 2019.

Europska mreža institucija za stručno usavršavanje u pravosuđu (European Judicial Training Network, EJTN) održala je u Bukureštu, 27. i 28. lipnja 2019., svoju redovitu godišnju Opću skupštinu. Skupština je okupila preko 100 predstavnika svih institucija članica i promatrača u Mreži, a Pravosudnu akademiju predstavljale su ravnateljica Andrea Posavec Franić, LL.M., i načelnica Odjela za međunarodnu suradnju i pripremu projekata dr. sc. Nella Popović.

Osim uobičajenog razmatranja izvješća i proračuna Mreže za prethodnu godinu te najave aktivnosti u predstojećoj godini, ova, 22. po redu Opća skupština, bila je posebna iz nekoliko razloga. Prihvaćen je Strateški plan Mreže za novo sedmogodišnje razdoblje (2021.-2027.) i usvojene su izmjene i dopune Statuta Mreže kojima se omogućava da službenici u pravosuđu postanu nova ciljna skupina EJTN-a.

Jednako tako, tijekom ovog OS-a održani su izbori za novog Glavnog tajnika Mreže, članove Upravnog odbora i radnih skupina. Njemački sudac Markus Brückner postao je novi Glavni tajnik EJTN-a, a u Upravni odbor mreže izabrane su institucije za stručno usavršavanje u pravosuđu Austrije, Belgije, Bugarske, Francuske, Italije, Njemačke, Portugala i Španjolske te Akademija za europsko pravo (ERA). Većina institucija članica uključila se u rad svih radnih skupina EJTN-a te je Pravosudna akademija obnovila svoje članstvo u Radnim skupinama „Programi“, „Razmjene“ i „Metode stručnog usavršavanja“. Mandat novog Glavnog tajnika, članova Upravnog odbora i Radnih skupina počinje u siječnju 2020. na razdoblje od tri godine.

Opća skupština EJTN-a održava se svake godine u lipnju u državi koja u prvoj polovici godine predsjeda Vijećem Europske unije te će se sljedeća održati u Zagrebu, 18. i 19. lipnja 2020. u organizaciji Pravosudne akademije i EJTN-a. 

Kalendar događanja

Kalendar događanja Pravosudne akademije

Download

Ulica grada Vukovara 49
Zagreb

Kontaktirajte nas e-mailom

Tel: 371 4540
Faks: 371 4549

© Pravosudna akademija - sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn

Izjava o privatnosti

Korištenje kolačića (cookies)