Pravosudna akademija

Održana Opća skupština Europske mreže za pravosudno osposobljavanje u okviru hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije, 19. lipnja 2020.

Dana 19. lipnja 2020., pod hrvatskim predsjedanjem Vijećem Europske unije, Pravosudna akademija je, u suradnji s Europskom mrežom za pravosudno osposobljavanje (EJTN), organizirala 23. Opću skupštinu Mreže. 

Opća skupština održava se svake godine u trajanju od dan i pol krajem svibnja ili tijekom lipnja u zemlji koja predsjeda Vijećem EU-a u prvoj polovici godine. Zbog izvanredne situacije uzrokovane pandemijom COVID-a 19, ovogodišnja Opća skupština je umjesto u Zagrebu, kako je bilo planirano, održana u online okruženju. Okupila je 100 sudionika iz svih država članica Europske unije, kao i iz država koje u Mreži imaju status promatrača.

Unatoč tome što je Opća skupština održana u skraćenom online formatu, članice Mreže donijele su odluke koje su važne za redovito funkcioniranje EJTN-a. Prihvaćeno je izvješće o izvršenju proračuna za 2019. godinu, usvojen proračun za 2021. te predstavljeno povećanje aktivnosti Mreže u 2021. u dijelu koji se tiče Programa razmjene. Jednako tako, članice Mreže su jednoglasno odlučile da će dosadašnja podskupina „Lingvistika“ dobiti status Radne skupine, te je i njezino članstvo povećano s 8 na 18 ustanova iz država članica, uključujući Pravosudnu akademiju Hrvatske.

Teme koje nije bilo moguće raspraviti u online formatu članice Mreže raspravit će krajem listopada u Zagrebu ukoliko to epidemiološka situacija u Europi bude dopuštala.

 

 
 

Galerija:

  • Održana Opća skupština Europske mreže za pravosudno osposobljavanje u okviru hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije, 19. lipnja 2020.

Kalendar događanja

«Prosinac 2020»
  • Po
  • Ut
  • Sr
  • Če
  • Pe
  • Su
  • Ne

Kalendar događanja Pravosudne akademije

Download

Ulica grada Vukovara 49
Zagreb

Kontaktirajte nas e-mailom

Tel: 371 4540
Faks: 371 4549

© Pravosudna akademija - sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn

Izjava o privatnosti

Korištenje kolačića (cookies)