Pravosudna akademija

Organiziran posjet pravosudnih dužnosnika s Kosova Republici Hrvatskoj, Zagreb 8.-19. lipnja 2015.

U okviru EU projekta „Daljnja potpora reformi pravnog obrazovanja na Kosovu“ (EuropAid/132397/C/SER/XK), koji zajednički provode njemačka Zaklada za međunarodnu pravnu suradnju (IRZ), njemačko Društvo za međunarodnu suradnju (GIZ) i Akademija za europsko pravo (ERA), Pravosudna akademija je, u suradnji s Državnim odvjetništvom RH i USKOK-om, organizirala posjet pravosudnih dužnosnika Kosova Republici Hrvatskoj u razdoblju od 8. do 19. lipnja 2015.

U Hrvatskoj je boravilo devet kosovskih pravosudnih dužnosnika – sudaca općinskih i prizivnih sudova te Vrhovnog suda Kosova, kao i državnih odvjetnika iz općinskih državnih odvjetništava i Posebnog ureda državnog odvjetnika Kosova.

Program je obuhvatio posjet DORH-u, USKOK-u, PNUSKOK-u, Zatvoru u Zagrebu, Hrvatskom saboru, Ministarstvu pravosuđa (Sektoru za probaciju i Sektoru za suzbijanje korupcije) te Državnom sudbenom i Državnoodvjetničkom vijeću, PU Zagrebačkoj, Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu, Županijskom sudu u Zagrebu, Vrhovnom sudu i Ustavnom sudu, kao i posjet Županijskom sudu u Varaždinu te Općinskom i Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu.

Tijekom posjeta polaznici su imali prilike prisustvovati raspravama na hrvatskim sudovima, pobliže se upoznati s ustrojem hrvatskog pravosuđa i radom Državnog odvjetništva RH, USKOK-a te općinskih i županijskih državnih odvjetništava, kao i razmijeniti iskustva s hrvatskim kolegama. Posjet je završen 19. lipnja 2015. u Zagrebu sudjelovanjem gostiju iz inozemstva na završnoj svečanosti EU projekta Pravosudne akademije IPA 2011 „Jačanje rada Pravosudne akademije kroz razvoj kurikuluma i stručno usavršavanje u području korištenja vještačenja”.

Galerija:

  • Organiziran posjet pravosudnih dužnosnika s Kosova Republici Hrvatskoj, Zagreb 8.-19. lipnja 2015.
  • Organiziran posjet pravosudnih dužnosnika s Kosova Republici Hrvatskoj, Zagreb 8.-19. lipnja 2015.

Kalendar događanja

«Veljača 2019»
  • Po
  • Ut
  • Sr
  • Če
  • Pe
  • Su
  • Ne

Kalendar događanja Pravosudne akademije

Download

Ulica grada Vukovara 49
Zagreb

Kontaktirajte nas e-mailom

Tel: 371 4540
Faks: 371 4549

© Pravosudna akademija - sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn