Pravosudna akademija

Posjet polaznika Akademije ravnopravnosti iz Bosne i Hercegovine Pravosudnoj akademiji

Dana 3. ožujka 2016. Pravosudna akademija ugostila je polaznike Akademije ravnopravnosti iz Bosne i Hercegovine koji su posjetili Republiku Hrvatsku u organizaciji Zaklade Friedrich Ebert i Sarajevskog otvorenog centra. Goste iz Bosne i Hercegovine primile su ravnateljica Pravosudne akademije Andrea Posavec Franić, načelnica Odjela za stručno usavršavanje vježbenika, savjetnika u pravosudnim tijelima i pravosudnih dužnosnika Dijana Mandić, sutkinja Visokog upravnog suda Senka Orlić Zaninović, kao savjetnica ministra pravosuđa i voditeljica obrazovnih aktivnosti Pravosudne akademije, te načelnica Odjela za međunarodnu suradnju i pripremu projekata Nella Popović. Domaćin ovog posjeta u Hrvatskoj je Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, a članovi izaslanstva iz Bosne i Hercegovine bili su zastupnici parlamenata Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, predstavnici ureda pravobranitelja, Agencije za ravnopravnost spolova BIH te centara za ravnopravnost spolova i centara za edukaciju pravosudnih dužnosnika Federacije i Republike Srpske, kao i Federalnih institucija Bosne i Hercegovine, odnosno Ministarstva pravde i Ministarstva rada i socijalne politike, kao i Ministarstva pravde te Policijske akademije Republike Srpske. 

Tijekom studijskog posjeta koji je organiziran kao dio programa regionalne razmjene iskustava polaznici su se željeli upoznati s iskustvima Republike Hrvatske u integraciji u Europsku uniju i pravima LGBT osoba, a u području rada Pravosudne akademije posebno ih je zanimala edukacija hrvatskih sudaca i državnih odvjetnika o suzbijanju zločina iz mržnje.

Predstavnice Pravosudne akademije upoznale su članove izaslanstva s načinom rada i ulogom Pravosudne akademije u hrvatskom pravosuđu, njezinim programima i načinom organizacije edukacije te aktivnostima u području međunarodne suradnje i projekata. Poseban naglasak stavljen je na aktivnosti stručnog usavršavanja koje je Pravosudna akademija do sada održala u području ljudskih prava, ravnopravnosti spolova i suzbijanja diskriminacije, a sutkinja Orlić Zaninović polaznike je podrobnije upoznala s tematikom i zaključcima Okruglog stola pod nazivom „Ostvarivanje prava na promjenu rodnog identiteta i spola” koji je Pravosudna akademija organizirala u suradnji s Uredom Trans Aid u prosincu 2015.

Na kraju sastanka ravnateljica Pravosudne akademije centara za edukaciju pravosudnih dužnosnika iz Bosne i Hercegovine izrazili su spremnost za daljnjim jačanjem suradnje i prenošenjem iskustava i dobrih praksi u području stručnog usavršavanja pravosudnih dužnosnika.

Kalendar događanja

«Veljača 2019»
  • Po
  • Ut
  • Sr
  • Če
  • Pe
  • Su
  • Ne

Kalendar događanja Pravosudne akademije

Download

Ulica grada Vukovara 49
Zagreb

Kontaktirajte nas e-mailom

Tel: 371 4540
Faks: 371 4549

© Pravosudna akademija - sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn