Pravosudna akademija

Poziv na radionicu „Zakonodavstvo EU-a o zbrinjavanju otpada i zaštiti okoliša – Fokus na suzbijanju kaznenih djela protiv okoliša“, Trier, 9.-11. Ožujka 2020. Rok za prijavu: 28. siječnja 2020. u 12:00

Akademija za europsko pravo (ERA), u suradnji s Europskom komisijom, organizira radionicu za suce i državne odvjetnike „Zakonodavstvo EU-a o zbrinjavanju otpada i zaštiti okoliša – Fokus na suzbijanju kaznenih djela protiv okoliša“ koja će se održati 9.-11. ožujka 2020. u Trieru.

Cilj ove radionice je dati pregled kaznenih djela koja se odnose na zbrinjavanje otpada, a koja su unatrag nekoliko godina predmetom zabrinutosti u Europskoj uniji. Naglasak će biti na zakonodavstvu EU-a i sudskoj praksi koja se odnosi na prekršaje i kaznena djela protiv okoliša, kao i na glavne izazove za istragu, kazneni progon i suđenja u ovom području.

Radni jezik seminara: engleski

Nacrt programa.

Poveznica na prijavni obrazac za seminar:
https://applications.european.law/en/Registrations/Apply/420DV78

Svim polaznicima seminara ERA će nadoknaditi putne troškove u iznosu do 400 EUR. Putni troškovi refundiraju se nakon radionice i po dostavi odgovarajućih dokumenata ERA-i (npr. zrakoplovne karte, boarding karte, karte za vlak i autobus, i sl.). Polaznicima radionice će se osigurati i troškovi triju (3) noćenja u hotelu koji će odrediti i rezervirati ERA. Tijekom radionice ERA osigurava ručkove i pauze za kavu za polaznike radionice.

Za polaznike iz Hrvatske osigurana su obično 2-3 mjesta, od čega jedno mjesto za polaznika kojeg odredi Državno odvjetništvo RH.

Mole se zainteresirani suci da popunjenu „Prijavu za sudjelovanje na međunarodnim aktivnostima“ (s osobnim kontakt podacima), potpisanu od strane predsjednika suda, kao i popunjeni prijavni obrazac na engleskom jeziku pošalju na e-mail adresu: tamara.pavicic@pravosudje.hr najkasnije do 28. siječnja 2020. godine u 12:00 sati.

Prijava za sudjelovanje na međunarodnim aktivnostima

Kalendar događanja

«Rujan 2020»
  • Po
  • Ut
  • Sr
  • Če
  • Pe
  • Su
  • Ne

Kalendar događanja Pravosudne akademije

Download

Ulica grada Vukovara 49
Zagreb

Kontaktirajte nas e-mailom

Tel: 371 4540
Faks: 371 4549

© Pravosudna akademija - sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn

Izjava o privatnosti

Korištenje kolačića (cookies)