Pravosudna akademija

Poziv na znanstvenu konferenciju "Kaznenopravna suradnja u Europskoj uniji: pogled kroz recentnu judikaturu Europskog suda pravde", Pravni fakultet, Split, 20. travnja 2018.

Pravni fakultet Sveučilišta u Splitu i Hrvatska udruga za europsko kazneno pravo organiziraju znanstvenu konferenciju "Kaznenopravna suradnja u Europskoj uniji: pogled kroz recentnu judikaturu Europskog suda pravde" koja će se održati u petak 20. travnja 2018., od 10:00 do 18:00 sati u Vijećnici Pravnog fakulteta u Splitu, Domovinskog rata 8.

Konferencija je nastala kao rezultat rada na projektu Hrvatske zaklade za znanost "Hrvatska kaznenopravna suradnja u Europskoj uniji i regiji: nasljeđe prošlosti i izazovi budućnosti" (CoCoCrim), te će na njoj izlagati renomirani hrvatski znanstvenici sa tri hrvatska pravna fakulteta te sa Visoke policijske škole koji su projektni članovi. Gost predavač je prof. dr. sc. Primož Gorkič sa Pravnog fakulteta u Ljubljani.

Konferencija je posvećena petogodišnjici ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju te se bavi kaznenopravnom suradnjom među državama Europske unije kroz analizu novijih presuda Europskog suda pravde u kaznenopravnom području. Presude Europskog suda pravde ne samo da su dio našeg kaznenopravnog poretka nego su dio supranacionalnog pravnog poretka Europske unije koji ima prednost primjene pred domaćim zakonodavstvom. Stoga su presude Suda u Luksemburgu za Republiku Hrvatsku izuzetno važne za kaznenopravnu suradnju s državama članicama Europske unije, za suđenja u kaznenim postupcima, izvršenje kazne zatvora i drugih kaznenih sankcija.

Konferencija će pokriti sve presude Europskog suda pravde donesenih zadnjih pet godina u kaznenopravnom području kroz tri sekcije: zaštita osobnih podataka, europski uhidbeni nalog te zaštita temeljnih ljudskih prava i prava obrane kroz pitanja vezana uz zastaru, terorizam, ne bis in idem, pravu na obavijest i pravu na prevođenje i tumačenje u kaznenom postupku.

Program konferencije možete vidjeti ovdje. Zainteresirani pravosudni dužnosnici mole se da potvrde svoj dolazak putem e-maila marija.pleic@pravst.hr najkasnije do 16. travnja 2018.
 

Kalendar događanja

«Veljača 2019»
  • Po
  • Ut
  • Sr
  • Če
  • Pe
  • Su
  • Ne

Kalendar događanja Pravosudne akademije

Download

Ulica grada Vukovara 49
Zagreb

Kontaktirajte nas e-mailom

Tel: 371 4540
Faks: 371 4549

© Pravosudna akademija - sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn