Pravosudna akademija

Poziv svim zainteresiranim sucima za sudjelovanje u e-tečaju „Borba protiv rasizma, ksenofobije i homofobije“ u okviru projekta Vijeća Europe „HELP u 28 država članica Europske unije“

Pravosudna akademija u svibnju ove godine počinje s provedbom e-tečaja „Borba protiv rasizma, ksenofobije i homofobije“ koji je namijenjen hrvatskim pravosudnim dužnosnicima, a organizirat će se u okviru projekta Vijeća Europe „HELP u 28 država članica Europske unije“. 

Obrazovne aktivnosti u okviru ovog tečaja provodit će se u cijelosti elektroničkim putem pod mentorstvom sutkinje Općinskog suda u Rijeci, Ive Ivanišević Mostovac, koja je položila i poseban ispit Vijeća Europe za osposobljavanje voditelja obrazovnih aktivnosti namijenjenih pravosudnim dužnosnicima u području ljudskih prava. E-tečaj će trajati tri do četiri mjeseca i tijekom tog razdoblja polaznici trebaju imati pristup internetskoj vezi te vladati osnovnim informatičkim znanjem. Procjenjuje se da bi sudjelovanje u ovom tečaju uključivalo tri do četiri sata rada tjedno.

U svrhu predstavljanja tečaja polaznicima, Pravosudna akademija organizira inicijalni seminar koji će se održati u Zagrebu, 13. svibnja 2016., u prostorijama Pravosudne akademije (Ulica grada Vukovara 49, dvorana u prizemlju) i koji će okupiti suce, državne odvjetnike i policijske službenike. Predviđeno je da e-tečaj pohađa 13 sudaca, 13 državnih odvjetnika i 5 policijskih službenika.

Troškove sudjelovanja na inicijalnom seminaru, odnosno troškove prijevoza u iznosu do najviše 200 EUR po osobi i troškove smještaja za sudionike koji nisu iz Zagreba snosi Vijeće Europe. Napominjemo da je Vijeće Europe u mogućnosti pokriti trošak sudjelovanja na inicijalnom tečaju za deset (10) sudaca i deset (10) državnih odvjetnika, pri čemu će se slobodna sudačka mjesta popunjavati prema redoslijedu zaprimanja prijava.

Slijedom navedenoga, pozivamo sve zainteresirane suce da se prijave za sudjelovanje na ovom e-tečaju slanjem e-maila na adresu elektroničke pošte jelena.tepic@pravosudje.hr najkasnije do 15. ožujka 2016.

Kalendar događanja

«Veljača 2019»
  • Po
  • Ut
  • Sr
  • Če
  • Pe
  • Su
  • Ne

Kalendar događanja Pravosudne akademije

Download

Ulica grada Vukovara 49
Zagreb

Kontaktirajte nas e-mailom

Tel: 371 4540
Faks: 371 4549

© Pravosudna akademija - sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn