Pravosudna akademija

Poziv za dostavljanje prijava za sudjelovanje u Programu dugotrajnih razmjena Europske mreže za pravosudno osposobljavanje (EJTN) u 2021. godini - Rok za dostavljanje prijava: 14. prosinca 2020.

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (European Judicial Training Network, EJTN) izvijestila je Pravosudnu akademiju da je otvoren poziv za sudjelovanje pravosudnih dužnosnika u Programu dugotrajnih razmjena EJTN-a u 2021. godini (Exchange Programme 2021).

Dugotrajne razmjene za suce i državne odvjetnike

Republika Hrvatska ima mogućnost poslati na usavršavanje pravosudne dužnosnike na Europski sud za ljudska prava (na 12 mjeseci), Sud Europske unije (na 6 ili 10 mjeseci) te na Eurojust (3 ili 4 mjeseca). Ti oblici usavršavanja obuhvaćeni su tzv. dugotrajnim razmjenama (Long-term Exchanges). Konačan odabir polaznika ovog oblika stručnog usavršavanja obavit će Europski sud za ljudska prava, Sud Europske unije i Eurojust prema svojim kriterijima.

Usprkos tomu, Pravosudna akademija dužna je odrediti redoslijed prijava u EJTN-ovom online sustavu. Način bodovanja prijava za dugotrajne razmjene od strane Pravosudne akademije dostupan je na sljedećoj poveznici.

Suci koji su zainteresirani za sudjelovanje u dugotrajnim razmjenama mole se da uz svoju prijavu u online sustav unesu i svoj životopis na engleskom ili francuskom jeziku u Europass formatu te da dokumente kojima dokazuju pravo na ostvarivanje pojedinih bodova dostave elektroničkim putem na adresu: jelena.tepic@pravosudje.hr.

Uz ispunjeni prijavni obrazac potrebno je dostaviti i suglasnost predsjednika suda. Prijave dostavljene bez suglasnosti predsjednika suda neće se uzimati u obzir.

Prijava za sudjelovanje na međunarodnim aktivnostima.

Prijave za navedene razmjene unose se isključivo putem poveznice https://exp-platform.ejtn.eu/ najkasnije do 14. prosinca 2021. Nakon navedenog datuma, prijave se više neće moći unositi u EJTN-ov online sustav.

Pravosudna akademija izvršit će odabir polaznika do 29. siječnja 2021.

Odluke o odabiru polaznika dugotrajnih razmjena mogu se očekivati u ožujku 2021.

Prilikom ispunjavanja prijavnog obrasca zainteresirani suci se za pomoć mogu obratiti Jeleni Tepić, višoj stručnoj savjetnici u Odjelu za međunarodnu suradnju i pripremu projekata Pravosudne akademije (01 3714 745; E-mail: jelena.tepic@pravosudje.hr).
Korisni dokumenti: dostupni na poveznici http://www.ejtn.eu/Exchange-Programme/Calls-for-participation/Call-documents--Documents-de-lappel-a-candidatures/
• Brošura o Programu razmjena
• EJTN-ova financijska pravila koja se odnose na razmjene
• Česta pitanja i odgovori

Prijave sudaca/državnih odvjetnika koji su sudjelovali u istoj kategoriji razmjene u prethodne 3 godine neće biti odabrani, tj. automatski će biti isključeni iz odabira. 

Kalendar događanja

«Prosinac 2020»
  • Po
  • Ut
  • Sr
  • Če
  • Pe
  • Su
  • Ne

Kalendar događanja Pravosudne akademije

Download

Ulica grada Vukovara 49
Zagreb

Kontaktirajte nas e-mailom

Tel: 371 4540
Faks: 371 4549

© Pravosudna akademija - sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn

Izjava o privatnosti

Korištenje kolačića (cookies)