Pravosudna akademija

Poziv za dostavljanje prijava za sudjelovanje u Programu kratkotrajnih (dvotjednih) razmjena Europske mreže centara za stručno usavršavanje u pravosuđu (EJTN) u 2017. godini - Rok za dostavljanje prijava: 30. studenoga 2016.

Europska mreža centara za stručno usavršavanje u pravosuđu (European Judicial Training Network, EJTN) izvijestila je Pravosudnu akademiju da je otvoren poziv za sudjelovanje u Programu kratkotrajnih (dvotjednih) razmjena EJTN-a u 2017. godini.

Kratkotrajne (dvotjedne) razmjene namijenjene su sucima općinskih, županijskih, trgovačkih, prekršajnih i upravnih sudova te državnim odvjetnicima i zamjenicima državnih odvjetnika koje odredi Državno odvjetništvo Republike Hrvatske. Pravosudni dužnosnici s manje od tri godine sudačkog/državnoodvjetničkog staža moći će se prijaviti za sudjelovanje u programu AIAKOS EJTN-a koji nije obuhvaćen ovim pozivom, a namijenjen je budućim sucima i državnim odvjetnicima, odnosno pravosudnim dužnosnicima s manje od tri godine sudačkog/državnoodvjetničkog staža.

Cilj kratkotrajnih razmjena (Short-term Exchanges) je omogućiti sucima i državnim odvjetnicima da se upoznaju s radom svojih kolega u državama članicama Europske unije putem studijskih posjeta tim zemljama u trajanju od dva tjedna (10 radnih dana).

Pravosudna akademija je za 2017. godinu predvidjela ukupno dvadeset (20) mjesta za sudjelovanje hrvatskih pravosudnih dužnosnika u Programu kratkotrajnih razmjena (13 mjesta za suce i 7 mjesta za zamjenike državnih odvjetnika).

Zainteresirani suci mole se da svoje prijave dostave isključivo putem Interneta do 30. studenoga 2016. na način da ispune prijavni obrazac na poveznici https://ejtn-exchange.azurewebsites.net/. Nakon navedenog datuma, prijave se više neće moći unositi u EJTN-ov online sustav. Prilikom ispunjavanja prijavnog obrasca nije potrebno unositi referentni broj (reference code).

Podrobnije podatke o raspodjeli mjesta i bodovanju prijava sudaca za sudjelovanje u kratkotrajnim (dvotjednim) razmjenama u organizaciji EJTN-a u 2017. godini možete pogledati ovdje.

Uz ispunjeni prijavni obrazac potrebno je dostaviti i suglasnost predsjednika suda. Prijave dostavljene bez suglasnosti predsjednika suda neće se uzimati u obzir.

Pravosudna akademija izvršit će odabir polaznika do 16. prosinca 2016., a Tajništvo EJTN-a će polaznike rasporediti po zemljama do 11. siječnja 2017.

Prilikom ispunjavanja prijavnog obrasca zainteresirani suci se za pomoć mogu obratiti Jeleni Tepić, višoj stručnoj savjetnici u Odjelu za međunarodnu suradnju i pripremu projekata Pravosudne akademije (01 3714 745; E-mail: jelena.tepic@pravosudje.hr).

EJTN-ov Priručnik za ispunjavanje prijavnog obrasca možete pogledati ovdje: Guide application form EN i Guide application form FR

Prijava za sudjelovanje na međunarodnim aktivnostima

VAŽNA UPUTA VEZANA UZ ONLINE POSTUPAK PRIJAVLJIVANJA

Kalendar događanja

«Veljača 2019»
  • Po
  • Ut
  • Sr
  • Če
  • Pe
  • Su
  • Ne

Kalendar događanja Pravosudne akademije

Download

Ulica grada Vukovara 49
Zagreb

Kontaktirajte nas e-mailom

Tel: 371 4540
Faks: 371 4549

© Pravosudna akademija - sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn