Pravosudna akademija

Poziv za dostavljanje prijava za sudjelovanje u Programu razmjena Europske mreže za pravosudno osposobljavanje (EJTN) u 2021. godini - Rok za dostavljanje prijava: 26. veljače 2021. u 18 sati.

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (European Judicial Training Network, EJTN) izvjestila je Pravosudnu akademiju da je otvoren poziv za sudjelovanje pravosudnih dužnosnika u Programu razmjena EJTN-a u 2021. godini (Exchange Programme 2021).

Program razmjena u 2021. godini nudi sljedeće aktivnosti:

Kratkotrajne (dvotjedne) razmjene za suce i državne odvjetnike

Program je namijenejn sucima općinskih, županijskih, trgovačkih, prekršajnih i upravnih sudova te državnim odvjetnicima i zamjenicima državnih odvjetnika. Pravosudni dužnosnici s manje od tri godine sudačkog/državnoodvjetničkog staža moći će se prijaviti za sudjelovanje u programu AIAKOS, koji nije obuhvaćen ovim pozivom.

Cilj kratkotrajnih razmjena (Short-term Exchanges) je omogućiti sucima i državnim odvjetnicima da se upoznaju s radom svojih kolega u državama članicama Europske unije putem studijskih posjeta tim zemljama u trajanju od dva tjedna (10 radnih dana).

Pravosudna akademija je za 2021. godinu predvidjela ukupno dvadeset (20) mjesta za sudjelovanje hrvatskih pravosudnih dužnosnika u Programu kratkotrajnih razmjena (13 mjesta za suce i 7 mjesta za zamjenike državnih odvjetnika). Prednost prilikom odabira imat će polaznici koji do sada nisu sudjelovali u Programu razmjena EJTN-a.

Način bodovanja dostupan je na sljedećoj poveznici.

Specijalizirane razmjene za suce i državne odvjetnike

Specijalizirane razmjene traju pet (5) radnih dana i odnose se na sljedeća područja prava: prava tražitelja azila/izbjegica, borba protiv terorizma, obiteljsko pravo, radno pravo, zaštita okoliša, porezno pravo, trgovačko pravo, financijski kriminal, medijacija, maloljetničko pravo, organizirani kriminal, suzbijanje korupcije, bankarsko pravo, pravo tržišnog natjecanja, pravo intelektualnog vlasništva, izvršenje kazne.

Pravosudni dužnosnici koji se prijavljuju na specijalizirane razmjene moraju se baviti područjem prava na koje se odnosi pojedina specijalizirana razmjena, a Republika Hrvatska ima mogućnost poslati do pet (5) pravosudnih dužnosnika (ovaj broj uključuje i suce i predstavnike Državnog odvjetništva). Redoslijed polaznika određivat će se prema kriterijima koji se primjenjuju na dvotjedne razmjene (v. gore).

Razmjene za čelnike pravosudnih tijela

Republika Hrvatska ima mogućnost poslati na usavršavanje jednog predsjednika suda i jednog čelnika općinskog ili županijskog državnog odvjetništva. Razmjene za čelnike pravosudnih tijela traju od tri do pet (3-5) dana, ovisno o zemlji domaćinu.

Prijave za sve navedene razmjene unose se isključivo putem poveznice https://exp-platform.ejtn.eu/ najkasnije do 26. veljače 2021. u 18 sati. Nakon navedenog datuma, prijave se više neće moći unositi u EJTN-ov online sustav.
Uz ispunjeni prijavni obrazac potrebno je dostaviti i suglasnost predsjednika suda. Prijave dostavljene bez suglasnosti predsjednika suda neće se uzimati u obzir.

Obrazac suglasnosti.

Prilikom ispunjavanja prijavnog obrasca zainteresirani suci se za pomoć mogu obratiti Jeleni Tepić, višoj stručnoj savjetnici u Odjelu za međunarodnu suradnju i pripremu projekata Pravosudne akademije (01 371 4745; E-mail: jelena.tepic@pravosudje.hr).

Korisni dokumenti: dostupni na poveznici http://www.ejtn.eu/Exchange-Programme/Calls-for-participation/Call-documents--Documents-de-lappel-a-candidatures/

Kalendar događanja

«Ožujak 2021»
  • Po
  • Ut
  • Sr
  • Če
  • Pe
  • Su
  • Ne

Kalendar događanja Pravosudne akademije

Download

Ulica grada Vukovara 49
Zagreb

Kontaktirajte nas e-mailom

Tel: 371 4540
Faks: 371 4549

© Pravosudna akademija - sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn

Izjava o privatnosti

Korištenje kolačića (cookies)