Pravosudna akademija

Poziv za dostavljanje prijava za sudjelovanje u studijskim posjetima u organizaciji Europske mreže centara za stručno usavršavanje u pravosuđu (EJTN) u 2016. godini

Europska mreža centara za stručno usavršavanje u pravosuđu (EJTN) izvijestila je Pravosudnu akademiju da je otvoren poziv za dostavljanje prijava za sudjelovanje u studijskim posjetima u 2016. godini kojim su ponuđeni sljedeći posjeti:

1. Studijski posjeti Sudu Europske unije (Court of Justice of the European Union - CJEU)

Tijekom 2016. godine organizirat će se pet dvodnevnih studijska posjeta Sudu Europske unije u Luksemburgu. Posjeti su namijenjeni pravosudnim dužnosnicima, a program uključuje predstavljanje rada Suda te prisustvovanje raspravi na Sudu.

Raspored posjeta i radni jezici:

1. posjet: 14.-15. ožujka 2016. – engleski jezik
2. posjet: 25.-26. travnja 2016. –engleski jezik
3. posjet: 27.-28. lipnja 2016.- francuski jezik
4. posjet: 19.-20. rujna 2016. –engleski jezik
5. posjet: 7.-8. studeni 2016. – engleski jezik

Osigurano je ukupno 200 mjesta za pravosudne dužnosnike iz država članica Europske unije, i to 40 mjesta po posjetu. EJTN će polaznicima pokriti putne troškove u iznosu do 400 eura te isplatiti dnevnice u iznosu od 180 eura po danu po povratku sa studijskog posjeta (u roku od dva mjeseca).

2. Studijski posjeti Europskom sudu za ljudska prava (European Court of Human Rights - ECHR)

Tijekom 2016. godine organizirat će se pet trodnevnih studijskih posjeta Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu. Posjeti su namijenjeni pravosudnim dužnosnicima sa svrhom stjecanja novih znanja o radu i praksi Suda, kroz predavanja i prisustvovanje raspravi.

Raspored posjeta i radni jezici:

1. posjet: 14. – 16. ožujka 2016. – engleski jezik
2. posjet: svibanj 2016. –engleski jezik
3. posjet: srpanj 2016. – francuski jezik
4. posjet: rujan 2016. – engleski jezik
5. posjet: prosinac 2016. – engleski jezik

Osigurano je ukupno 175 mjesta za pravosudne dužnosnike iz država članica Europske unije, i to 35 mjesta po posjetu. Točni datumi svih posjeta bit će objavljeni naknadno.
EJTN će polaznicima pokriti putne troškove u iznosu do 400 eura te isplatiti dnevnice u iznosu od 190 eura po danu po povratku sa studijskog posjeta (u roku od dva mjeseca).

3. Studijski posjeti institucijama Europske unije u Bruxellesu

Tijekom 2016. godine organizirat će se dva studijska posjeta institucijama Europske unije u Bruxellesu, svaki u trajanju od dva i pol dana. Posjeti su namijenjeni pravosudnim dužnosnicima, a polaznici će se upoznati s institucijama koje su uključene u stvaranje zakonodavstva EU-a, osobito s organizacijom i zadacima Europske komisije, Vijeća Europske unije i Europskog parlamenta. Polaznicima će biti predstavljen i rad Europskog ureda za borbu protiv prijevara.

Raspored posjeta i radni jezici:

1. posjet: 23.-25. svibnja 2016. – engleski jezik
2. posjet: 28.-30. studenoga 2016. –engleski jezik

Osigurano je ukupno 60 mjesta za pravosudne dužnosnike iz država članica Europske unije, i to 30 mjesta po posjetu. EJTN će polaznicima pokriti putne troškove u iznosu do 400 eura te isplatiti dnevnice u iznosu od 180 eura po danu po povratku sa studijskog posjeta (u roku od dva mjeseca).

Polaznici su dužni sami organizirati put i smještaj za studijski posjet u kojem će sudjelovati.

Suci koji se odluče prijaviti za više od jednog studijskog posjeta mole se da u svojim prijavama ili u e-mail poruci Pravosudnoj akademiji navedu svoje prioritete (na adresu jelena.tepic@pravosudje.hr).

Zainteresirani suci mogu dostaviti svoje prijave do 12. veljače 2016. isključivo putem Interneta na način da ispune prijavni obrazac na poveznici https://ejtn-exchange.azurewebsites.net/. Prilikom ispunjavanja prijavnog obrasca nije potrebno unositi referentni broj (Reference Code).
Uz ispunjeni prijavni obrazac potrebno je dostaviti i suglasnost predsjednika suda.

Prednost prilikom odabira imat će suci koji do sada nisu sudjelovali u Programima razmjene i studijskim posjetima EJTN-a. Prilikom odabira vodit će se računa o dosadašnjim sudjelovanjima sudaca u međunarodnim aktivnostima posredstvom Pravosudne akademije i dati prednost sucima koji u tim aktivnostima još nisu sudjelovali ili su se u njih rjeđe uključivali. U obzir će se uzeti i regionalna zastupljenost sudova čiji suci se javljaju za sudjelovanje u studijskim posjetima.

Prijava za sudjelovanje u međunarodnim aktivnostima PA
Financijski uvjeti za studijske posjete EJTN-a

Kalendar događanja

«Veljača 2019»
  • Po
  • Ut
  • Sr
  • Če
  • Pe
  • Su
  • Ne

Kalendar događanja Pravosudne akademije

Download

Ulica grada Vukovara 49
Zagreb

Kontaktirajte nas e-mailom

Tel: 371 4540
Faks: 371 4549

© Pravosudna akademija - sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn