Pravosudna akademija

Poziv za dostavljanje prijava za sudjelovanje u studijskim posjetima u organizaciji Europske mreže centara za stručno usavršavanje u pravosuđu (EJTN) u 2017. godini

Europska mreža centara za stručno usavršavanje u pravosuđu (EJTN) izvijestila je Pravosudnu akademiju da je otvoren poziv za dostavljanje prijava za sudjelovanje u studijskim posjetima u 2017. godini kojim su ponuđeni sljedeći posjeti:

1. Studijski posjeti Sudu Europske unije (Court of Justice of the European Union - CJEU)

Tijekom 2017. godine organizirat će se pet dvodnevnih studijska posjeta Sudu Europske unije u Luksemburgu. Posjeti su namijenjeni pravosudnim dužnosnicima, a program uključuje predstavljanje rada Suda te prisustvovanje raspravi na Sudu.

Raspored posjeta i radni jezici:

1. posjet: 13.-14. ožujka 2017. – engleski jezik
2. posjet: 15.-16. svibnja 2017. –engleski jezik
3. posjet: 12.-13. lipnja 2017.- francuski jezik
4. posjet: 3.-4. srpnja 2017. –engleski jezik
5. posjet: 9.-10. listopada 2017. – engleski jezik

Osigurano je ukupno 200 mjesta za pravosudne dužnosnike iz država članica Europske unije, i to 40 mjesta po posjetu. EJTN će polaznicima pokriti putne troškove u iznosu do 400 eura te isplatiti dnevnice u iznosu od 180 eura po danu po povratku sa studijskog posjeta (u roku od dva mjeseca).

2. Studijski posjeti Europskom sudu za ljudska prava (European Court of Human Rights - ECHR)

Tijekom 2017. godine organizirat će se pet trodnevnih studijskih posjeta Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu. Posjeti su namijenjeni pravosudnim dužnosnicima sa svrhom stjecanja novih znanja o radu i praksi Suda, kroz predavanja i prisustvovanje raspravi.

Raspored posjeta i radni jezici:

1. posjet: 20. – 22. ožujka 2017. – engleski jezik
2. posjet: 27. – 29. ožujka 2017. –francuski jezik
3. posjet: 26. -28. lipnja 2017. – engleski jezik
4. posjet: 16. – 18. listopada 2017. – engleski jezik
5. posjet: 4.-6. prosinca 2017. – engleski jezik

Osigurano je ukupno 175 mjesta za pravosudne dužnosnike iz država članica Europske unije, i to 35 mjesta po posjetu. EJTN će polaznicima pokriti putne troškove u iznosu do 400 eura te isplatiti dnevnice u iznosu od 190 eura po danu po povratku sa studijskog posjeta (u roku od dva mjeseca).

3. Studijski posjeti institucijama Europske unije u Bruxellesu

Tijekom 2017. godine organizirat će se dva studijska posjeta institucijama Europske unije u Bruxellesu, svaki u trajanju od tri dana. Posjeti su namijenjeni pravosudnim dužnosnicima, a polaznici će se upoznati s institucijama koje su uključene u stvaranje zakonodavstva EU-a, osobito s organizacijom i zadacima Europske komisije, Vijeća Europske unije, Europskog parlamenta, Europskog nadzornika za zaštitu podataka i Europskog ureda za borbu protiv prijevara.

Raspored posjeta i radni jezici:

1. posjet: 15.-17. svibnja 2017. – engleski jezik
2. posjet: 20.-22. studenoga 2017. –engleski jezik

Osigurano je ukupno 60 mjesta za (zamjenike) državnih odvjetnika i suce istrage iz država članica Europske unije, i to 30 mjesta po posjetu. EJTN će polaznicima pokriti putne troškove u iznosu do 400 eura te isplatiti dnevnice u iznosu od 180 eura po danu po povratku sa studijskog posjeta (u roku od dva mjeseca).

4. Studijski posjet EUROJUST-u

Bit će organiziran jedan studijski posjet Haagu u trajanju od pet dana.

Raspored posjeta i radni jezik:

18.-22. rujna 2017. – engleski jezik

Osigurano je ukupno 28 mjesta za (zamjenike) državnih odvjetnika i suce istrage iz država članica Europske unije.

Zainteresirani suci mogu dostaviti svoje prijave do 27. siječnja 2017. u 18 sati isključivo putem Interneta na način da ispune prijavni obrazac na poveznici https://ejtn-exchange.azurewebsites.net/. Prilikom ispunjavanja prijavnog obrasca nije potrebno unositi referentni broj (Reference Code).
Uz ispunjeni prijavni obrazac potrebno je dostaviti i suglasnost predsjednika suda.
Polaznici su dužni sami organizirati put i smještaj za studijski posjet u kojem će sudjelovati.
Suci koji se odluče prijaviti za više od jednog studijskog posjeta mole se da podnesu prijavu putem Interneta za svaki željeni termin te da u e-mail poruci Pravosudnoj akademiji navedu svoje prioritete (na adresu jelena.tepic@pravosudje.hr).

Prednost prilikom odabira imat će suci koji do sada nisu sudjelovali u Programima razmjene i studijskim posjetima EJTN-a. Prilikom odabira vodit će se računa o dosadašnjim sudjelovanjima sudaca u međunarodnim aktivnostima posredstvom Pravosudne akademije i dati prednost sucima koji u tim aktivnostima još nisu sudjelovali ili su se u njih rjeđe uključivali. U obzir će se uzeti i regionalna zastupljenost sudova čiji suci se javljaju za sudjelovanje u studijskim posjetima.

Prijava za sudjelovanje u međunarodnim aktivnostima PA
Financijski uvjeti za studijske posjete EJTN-a

Kalendar događanja

«Veljača 2019»
  • Po
  • Ut
  • Sr
  • Če
  • Pe
  • Su
  • Ne

Kalendar događanja Pravosudne akademije

Download

Ulica grada Vukovara 49
Zagreb

Kontaktirajte nas e-mailom

Tel: 371 4540
Faks: 371 4549

© Pravosudna akademija - sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn