Pravosudna akademija

Poziv za dostavljanje prijava za sudjelovanje u studijskim posjetima u organizaciji Europske mreže centara za stručno usavršavanje u pravosuđu (EJTN) u 2019. godini. Rok za prijave: 05. 02. 2019. u 18:00

Europska mreža centara za stručno usavršavanje u pravosuđu (European Judicial Training Network, EJTN) je objavila poziv za sudjelovanje pravosudnih dužnosnika u studijskim posjetima EJTN-a u 2019. godini, u okviru kojeg poziva su ponuđeni sljedeći posjeti:

1. Studijski posjeti Sudu Europske unije (Court of Justice of the European Union - CJEU)

- 13. i 14. svibnja 2019. – radni jezik engleski
- 17. i 18. lipnja 2019. – radni jezik francuski
- 16. i 17. rujna 2019. – radni jezik engleski
- 14. i 15. listopada 2019. - radni jezik engleski

Posjeti su namijenjeni pravosudnim dužnosnicima, a program uključuje predstavljanje rada Suda te prisustvovanje raspravi na Sudu.

Za svaki od posjeta je osigurano 40 mjesta za pravosudne dužnosnike iz država članica Europske unije. EJTN će polaznicima pokriti putne troškove u iznosu do 400 eura te isplatiti dnevnicu u iznosu od 180 eura/dan, po povratku sa studijskog posjeta (u roku od dva mjeseca).

2. Studijski posjeti Europskom sudu za ljudska prava (European Court of Human Rights - ECtHR)

- 13. – 15. svibnja 2019. – radni jezik engleski
- 24. – 26. lipnja 2019. (datume treba potvrditi) – radni jezik francuski
- 14. – 16. listopada (datume treba potvrditi) - radni jezik engleski
- 02. – 04. prosinca 2019. (datume treba potvrditi) - radni jezik engleski

Posjeti su namijenjeni pravosudnim dužnosnicima sa svrhom stjecanja novih znanja o radu i praksi Suda, kroz predavanja i prisustvovanje raspravi.

Za svaki od posjeta je osigurano 35 mjesta za pravosudne dužnosnike iz država članica Europske unije. EJTN će polaznicima pokriti putne troškove u iznosu do 400 eura te isplatiti dnevnicu u iznosu od 190 eura/dan, po povratku sa studijskog posjeta (u roku od dva mjeseca).

3. Studijski posjeti institucijama Europske unije u Bruxellesu

Tijekom 2019. godine organizirat će se dva studijska posjeta institucijama Europske unije u Bruxellesu, svaki u trajanju od tri dana. Posjeti su namijenjeni pravosudnim dužnosnicima, a polaznici će se upoznati s institucijama koje su uključene u stvaranje zakonodavstva EU-a, osobito s organizacijom i zadacima Europske komisije, Vijeća ministara, Europskog parlamenta, Europskog nadzornika za zaštitu podataka i Europskog ureda za borbu protiv prijevara.

Raspored posjeta i radni jezici:

- 10. - 12. travnja 2019. – engleski jezik
- 04. - 06. studenoga 2019. – engleski jezik

Osigurano je ukupno 60 mjesta za (zamjenike) državnih odvjetnika i suce iz država članica Europske unije, i to 30 mjesta po posjetu. EJTN će polaznicima pokriti putne troškove u iznosu do 400 eura te isplatiti dnevnicu u iznosu od 180 eura/dan, po povratku sa studijskog posjeta (u roku od dva mjeseca).

4. Studijski posjet EUROJUST-u

Bit će organiziran jedan studijski posjet Haagu u trajanju od tri dana.

Raspored posjeta i radni jezik:

- 11.-13. studenoga 2019. – engleski jezik

Osigurano je 28 mjesta za (zamjenike) državnih odvjetnika i suce istrage iz država članica Europske unije. EJTN će polaznicima pokriti putne troškove u iznosu do 400 eura te isplatiti dnevnicu u iznosu od 200 eura/dan, po povratku sa studijskog posjeta (u roku od dva mjeseca).

5. Studijski posjet Agenciji Europske unije za temeljna prava (FRA)

Biti će organiziran jedan studijski posjet Agenciji Europske unije za temeljna prava u Beču te UN-ovom Uredu za droge i kriminal (UNODC), u trajanju od dva dana.

Raspored posjeta i radni jezik:

- 28. i 29. listopada 2019. – engleski jezik

Osigurano je ukupno 40 mjesta za pravosudne dužnosnike. EJTN će polaznicima pokriti putne troškove u iznosu do 400 eura te isplatiti dnevnicu u iznosu od 170 eura/dan, po povratku sa studijskog posjeta (u roku od dva mjeseca).

6. Studijski posjet Međunarodnoj konferenciji za Međunarodno privatno pravo (HCCH)

Biti će organiziran jedan studijski posjet Haagu u trajanju od jedan i pol dan. Posjet će omogućiti sucima uvid u glavne instrumente primjene prava iz Haške konferencije za međunarodno privatno pravo u području obiteljskog prava.

Raspored posjeta i radni jezik:

- 19. i 20. rujna 2019. – engleski jezik

Osigurano je ukupno 35 mjesta za suce obiteljskog prava . EJTN će polaznicima pokriti putne troškove u iznosu do 400 eura te isplatiti dnevnicu u iznosu od 200 eura/dan, po povratku sa studijskog posjeta (u roku od dva mjeseca).

Za svaki od navedenih posjeta Republika Hrvatska obično dobije jedno do dva mjesta.

Polaznici su dužni sami organizirati put i smještaj za studijski posjet u kojem će sudjelovati, ali tek nakon obavijesti organizatora (EJTN) da su odabrani za sudjelovanje u posjetu.

Zainteresirani suci mogu dostaviti svoje prijave do 5. veljače 2019. u 18 sati isključivo putem Interneta na način da ispune prijavni obrazac na poveznici https://ejtn-exchange.azurewebsites.net/. Po isteku ovog roka EJTN će zatvoriti aplikaciju za unošenje prijava. Prilikom ispunjavanja prijavnog obrasca nije potrebno unositi referentni broj (Reference Code).

Uz ispunjeni prijavni obrazac potrebno je dostaviti i suglasnost predsjednika suda.

Suci koji se odluče prijaviti za više od jednog studijskog posjeta mole se da podnesu prijavu putem Interneta za svaki željeni termin te da u e-mail poruci Pravosudnoj akademiji navedu svoje prioritete (na adresu ingrid.floiglloncar@pravosudje.hr).

Prednost prilikom odabira imat će suci koji do sada nisu sudjelovali u Programima razmjene i studijskim posjetima EJTN-a. Prilikom odabira vodit će se računa o dosadašnjim sudjelovanjima sudaca u međunarodnim aktivnostima posredstvom Pravosudne akademije i dati prednost sucima koji u tim aktivnostima još nisu sudjelovali ili su se u njih rjeđe uključivali. U obzir će se uzeti i regionalna zastupljenost sudova čiji suci se javljaju za sudjelovanje u studijskim posjetima.

Prijava za sudjelovanje u međunarodnim aktivnostima PA
Financijski uvjeti za studijske posjete EJTN-a

Kalendar događanja

«Rujan 2019»
  • Po
  • Ut
  • Sr
  • Če
  • Pe
  • Su
  • Ne

Kalendar događanja Pravosudne akademije

Download

Ulica grada Vukovara 49
Zagreb

Kontaktirajte nas e-mailom

Tel: 371 4540
Faks: 371 4549

© Pravosudna akademija - sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn

Izjava o privatnosti

Korištenje kolačića (cookies)