Pravosudna akademija

Poziv za dostavljanje prijava za sudjelovanje u studijskom posjetu Agenciji Europske unije za temeljna prava (FRA) i UN uredu za droge i kriminal (UNODC) u organizaciji EJTN-a, Beč, 14. i 15. prosinca 2017.

Europska mreža centara za stručno usavršavanje u pravosuđu (EJTN) izvijestila je Pravosudnu akademiju da je otvoren poziv za dostavljanje prijava za sudjelovanje u studijskom posjetu Agenciji Europske unije za temeljna prava (FRA) i UN uredu za droge i kriminal (UNODC) u Beču, 14. i 15. prosinca 2017. Cilj studijskog posjeta je upoznati polaznike s radom navedenih institucija u pravnom kontekstu. Neke od tema o kojima će biti riječi su Povelja o temeljnim pravima Europske unije, rad Agencije Europske unije za temeljna prava u području suzbijanja diskriminacije, zaštita prava LGBT populacije, pristupa pravosuđu, azila i migracija, zločina iz mržnje, prava djeteta i zaštite podataka. 

Nacrt programa studijskog posjeta možete vidjeti ovdje.

Radni jezik studijskog posjeta je engleski jezik, a osigurano je ukupno 40 mjesta za pravosudne dužnosnike iz država članica Europske unije. EJTN će polaznicima pokriti putne troškove u iznosu do 400 eura te isplatiti dnevnice u iznosu od 170 eura po danu po povratku sa studijskog posjeta (u roku od dva mjeseca).

Zainteresirani suci mogu dostaviti svoje prijave do 16. listopada 2017. u 18 sati isključivo putem Interneta na način da ispune prijavni obrazac na poveznici https://ejtn-exchange.azurewebsites.net/. Prilikom ispunjavanja prijavnog obrasca nije potrebno unositi referentni broj (Reference Code).

Vodič za ispunjavanje prijavnog obrasca pogledajte ovdje.

Uz ispunjeni prijavni obrazac potrebno je dostaviti i suglasnost predsjednika suda na e-mail adresu Jelena.Tepic@pravosudje.hr, putem telefaksa na broj 01/371-4792 ili učitavanjem dokumenta putem Interneta prilikom ispunjavanja prijave.
Polaznici su dužni sami organizirati put i smještaj za studijski posjet nakon potvrde organizatora (EJTN) da su izabrani za sudjelovanje.

Prednost prilikom odabira imat će suci koji do sada nisu sudjelovali u Programima razmjene i studijskim posjetima EJTN-a. Prilikom odabira vodit će se računa o dosadašnjim sudjelovanjima sudaca u međunarodnim aktivnostima posredstvom Pravosudne akademije i dati prednost sucima koji u tim aktivnostima još nisu sudjelovali ili su se u njih rjeđe uključivali. U obzir će se uzeti i regionalna zastupljenost sudova čiji suci se javljaju za sudjelovanje u studijskim posjetima.

Prijava za sudjelovanje u međunarodnim aktivnostima PA

Financijski uvjeti za studijske posjete EJTN-a

Kalendar događanja

«Veljača 2019»
  • Po
  • Ut
  • Sr
  • Če
  • Pe
  • Su
  • Ne

Kalendar događanja Pravosudne akademije

Download

Ulica grada Vukovara 49
Zagreb

Kontaktirajte nas e-mailom

Tel: 371 4540
Faks: 371 4549

© Pravosudna akademija - sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn