Pravosudna akademija

Poziv za prijave na radionicu “Temeljna prava i antidiskriminacija: djelotvorna zaštita u okviru članka 21. Povelje o temeljnim pravima“, Groningen, 2. i 3. studenoga 2020.

Sveučilište u Trentu provodi projekt „Temeljna prava na sudovima i regulacija“ (Fundamental Rights In Courts and Regulation - FRICoRe). Projekt se financira iz sredstava Programa pravosuđe Europske unije, kao nastavak projekta „Put k učinkovitom pravosuđu u Europi“ (RE-Jus) koji se provodio u razdoblju od 2016. do 2018. godine.

Cilj FRICoRe projekta je stručno usavršavanje nacionalnih sudaca i drugih pravnika praktičara u području ostvarivanja temeljnih prava u Europskoj uniji, fokusirajući se na sljedeća tri područja: prava potrošača, zaštita podataka, migracije i azil.

Radionica u okviru navedenog projekta, pod nazivom “ Temeljna prava i antidiskriminacija: djelotvorna zaštita u okviru članka 21. Povelje o temeljnim pravima“ održat će se u Groningenu, 2. i 3. studenoga 2020.

Ova radionica će biti usmjerena na primjenu članka 21. Povelje o temeljnim pravima koji se odnosi na antidiskriminaciju po bilo kojoj osnovi.

Radionica je namijenjena sucima s dobrim znanjem engleskog jezika.

Radionica je besplatna za sve polaznike, a organizatori snose troškove puta i smještaja.

Ako se zbog pandemije COVID-a 19 radionica ne bude mogla održati, organizirat će se u formi webinara. Ukoliko okolnosti budu onemogućavale prisustvovanje polaznika iz pojedinih zemalja, radionica će se održati u fizičkom obliku, a polaznicima koji zbog pandemije neće moći putovati u Groningen bit će omogućeno sudjelovanje na daljinu. Mole se kandidati da u motivacijskom pismu navedu prihvaćaju li mogućnost online sudjelovanja na radionici.

Mole se zainteresirani suci da popunjenu „Prijavu za sudjelovanje na međunarodnim aktivnostima“ potpisanu od strane predsjednika suda pošalju na e-mail adresu: tamara.pavicic@pravosudje.hr najkasnije do 18. rujna 2020. u 12 sati.

Prijavi molimo priložiti kratki životopis na engleskom jeziku, dokaz o znanju engleskog jezika (npr. certifikat, objavljeni rad na engleskom jeziku, napomenu da je znanje engleskog jezika stečeno kroz srednjoškolsko/fakultetsko obrazovanje, i sl.) te motivacijsko pismo u kojem treba navesti razloge prijavljivanja na radionicu.

Prijava za sudjelovanje na međunarodnim aktivnostima

Kalendar događanja

«Rujan 2020»
  • Po
  • Ut
  • Sr
  • Če
  • Pe
  • Su
  • Ne

Kalendar događanja Pravosudne akademije

Download

Ulica grada Vukovara 49
Zagreb

Kontaktirajte nas e-mailom

Tel: 371 4540
Faks: 371 4549

© Pravosudna akademija - sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn

Izjava o privatnosti

Korištenje kolačića (cookies)