Pravosudna akademija

Poziv za prijave na radionicu “Ususret učinkovitom pravosuđu u zaštiti potrošača“, Varšava, 19.-20. lipnja 2017.

Sveučilište u Trentu, u suradnji sa Sveučilištem u Versaillesu, poljskim Institutom za pravne studije, Sveučilištem u Amsterdamu i pravosudnim akademijama iz Hrvatske, Irske, Italije, Rumunjske, Slovenije i Španjolske provodi projekt 'Put k učinkovitom pravosuđu u Europi (RE-Jus): Stručno usavršavanje sudaca usmjereno učinkovitom rješavanju povreda temeljnih prava' (Roadmap to European effective justice (RE-Jus): judicial training ensuring effective redress to fundamental rights violations). Projekt se financira iz sredstava Programa pravosuđe Europske unije, a obuhvaća osposobljavanje nacionalnih sudaca i drugih pravnika vezano uz ostvarivanje temeljnih prava u Europskoj uniji, fokusirajući se na sljedeća tri područja: prava potrošača, zaštita podataka i migracije.

Prva radionica u okviru navedenog projekta, pod nazivom “Ususret učinkovitom pravosuđu u zaštiti potrošača“, održat će se u Varšavi, 19. i 20. lipnja 2017.

Cilj radionice je pružiti nacionalnim sucima i drugim pravnicima jasne smjernice u primjeni Povelje Europske unije o temeljnim pravima (posebice članka 38. vezano uz zaštitu potrošača te članka 47. vezano uz pravo na učinkoviti pravni lijek i na pravično suđenje), kao i u primjeni načela učinkovitosti i razmjernosti.

Radionica je namijenjena sucima i drugim pravnicima (službenicima koji se bave zaštitom potrošača te alternativnim rješavanjem sporova).

Radionica je besplatna za sve polaznike. Organizator nadoknađuje putne troškove do 350 eura i osigurava smještaj. Radni jezik radionice je engleski jezik.

Mole se zainteresirani suci da popunjenu „Prijavu za sudjelovanje na međunarodnim aktivnostima“ (s osobnim kontakt podacima i podacima o aktivnosti na koju se prijavljuju) potpisanu od strane predsjednika suda pošalju na e-mail adresu: Ingrid.FloiglLoncar@pravosudje.hr ili putem telefaksa na broj 01/371-4792 najkasnije do 24. veljače2017.

Prijavi molimo priložiti kratki životopis na engleskom jeziku, dokaz o znanju engleskog jezika (npr. certifikat, objavljeni rad na engleskom jeziku, napomenu da je znanje engleskog jezika stečeno kroz srednjoškolsko/fakultetsko obrazovanje, i sl.) te motivacijsko pismo u kojem treba navesti razloge prijavljivanja na radionicu.

Prijava za sudjelovanje na međunarodnim aktivnostima

Kalendar događanja

«Siječanj 2019»
  • Po
  • Ut
  • Sr
  • Če
  • Pe
  • Su
  • Ne

Kalendar događanja Pravosudne akademije

Download

Ulica grada Vukovara 49
Zagreb

Kontaktirajte nas e-mailom

Tel: 371 4540
Faks: 371 4549

© Pravosudna akademija - sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn