Pravosudna akademija

Poziv za prijave na radionicu “Zaštita podataka i temeljna prava: nove paradigme za sudsku praksu“, Varšava, 26. i 27. ožujka 2020.

Sveučilište u Trentu provodi projekt „Temeljna prava na sudovima i regulacija“ (Fundamental Rights In Courts and Regulation - FRICoRe). Projekt se financira iz sredstava Programa pravosuđe Europske unije kao nastavak projekta „Put k učinkovitom pravosuđu u Europi“ (RE-Jus) koji se provodio u razdoblju od 2016. do 2018. godine.

Cilj FRICoRe projekta je osposobljavanje nacionalnih sudaca i drugih pravnika praktičara za ostvarivanje temeljnih prava u Europskoj uniji, fokusirajući se na sljedeća tri područja: prava potrošača, zaštita podataka, migracije i azil.

Druga radionica u okviru navedenog projekta, pod nazivom “Zaštita podataka i temeljna prava: nove paradigme za sudsku praksu“ (Data Protection and Fundamental Rrights: the New Paradigms for Judicial Practice), održat će se u Varšavi, 26. i 27. ožujka 2020.

Ova radionica će biti usmjerena na sadašnje i buduće izazove u primjeni prava na djelotvornu sudsku zaštitu, kako je propisano člankom 47. Povelje Europske unije o temeljnim pravima. Posebna pažnja će biti usmjerena dijalogu između nacionalnih sudova i Suda Europske unije.

Radionica je namijenjena sucima s dobrim znanjem engleskog jezika.

Radionica je besplatna za sve polaznike, a organizatori snose troškove puta i smještaja.

Mole se zainteresirani suci da popunjenu „Prijavu za sudjelovanje na međunarodnim aktivnostima“ potpisanu od strane predsjednika suda pošalju na e-mail adresu: Ingrid.FloiglLoncar@pravosudje.hr ili putem telefaksa na broj 01/371-4792, najkasnije do 19. prosinca 2019.

Prijavi molimo priložiti kratki životopis na engleskom jeziku, dokaz o znanju engleskog jezika (npr. certifikat, objavljeni rad na engleskom jeziku, napomenu da je znanje engleskog jezika stečeno kroz srednjoškolsko/fakultetsko obrazovanje, i sl.) te motivacijsko pismo u kojem treba navesti razloge prijavljivanja na radionicu.

Prijava za sudjelovanje na međunarodnim aktivnostima

Kalendar događanja

«Siječanj 2021»
  • Po
  • Ut
  • Sr
  • Če
  • Pe
  • Su
  • Ne

Kalendar događanja Pravosudne akademije

Download

Ulica grada Vukovara 49
Zagreb

Kontaktirajte nas e-mailom

Tel: 371 4540
Faks: 371 4549

© Pravosudna akademija - sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn

Izjava o privatnosti

Korištenje kolačića (cookies)