Pravosudna akademija

Poziv za prijave na seminar „Kazneni progon i suđenje za najteža međunarodna kaznena djela unutar Europske unije“, Haag, 30. studenoga - 2. prosinca 2015.

Europska mreža centara za stručno usavršavanje u pravosuđu (EJTN) organizira seminar pod nazivom „Kazneni progon i suđenje za najteža međunarodna kaznena djela unutar Europske unije“ koji će se održati od 30. studenoga do 2. prosinca 2015. u Haagu.

Cilj seminara je usavršavanje znanja iz područja međunarodnog materijalnog kaznenog prava (definicije i elementi kaznenih djela: zločin genocida, zločini protiv čovječnosti, ratni zločini, zločini agresije) uz analizu odgovarajuće međunarodne i nacionalne sudske prakse. Na seminaru će biti riječi o kaznenoj odgovornosti u području navedenih kaznenih djela, kao i o međunarodnoj suradnji.

Ciljane skupine su suci i državni odvjetnici iz svih država članica Europske unije, a posebno oni koji se bave predmetima najtežih međunarodnih kaznenih djela i/ili pravosudnom suradnjom u kaznenim stvarima.

Radni jezik seminara: Engleski jezik.

Troškovi sudjelovanja: Seminar je besplatan za sve polaznike. Polaznici su dužni sami organizirati put i smještaj, a organizator (EJTN) nadoknađuje putne troškove te isplaćuje dnevnice za smještaj i obroke nakon dostave originalne putne dokumentacije po završetku seminara.

Mole se zainteresirani suci da popunjenu „Prijavu za sudjelovanje na međunarodnim aktivnostima“ (s osobnim kontakt podacima i podacima o aktivnosti na koju se prijavljuju) potpisanu od strane predsjednika suda, pošalju na e-mail adresu: jelena.tepic@pravosudje.hr najkasnije do 19. listopada 2015.

Hrvatskoj su na raspolaganju dva mjesta, jedno za suca te jedno za zamjenika državnog odvjetnika. Prednost prilikom odabira polaznika imat će suci koji rade na predmetima kaznenih djela s međunarodnim elementom.

Prijava za sudjelovanje na međunarodnim aktivnostima

Detaljnije informacije o seminaru možete pogledati na poveznici.

Kalendar događanja

«Veljača 2019»
  • Po
  • Ut
  • Sr
  • Če
  • Pe
  • Su
  • Ne

Kalendar događanja Pravosudne akademije

Download

Ulica grada Vukovara 49
Zagreb

Kontaktirajte nas e-mailom

Tel: 371 4540
Faks: 371 4549

© Pravosudna akademija - sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn