Pravosudna akademija

Poziv za prijave na seminar „Kulturalne razlike u sudnici – suočavanje europskih sudaca s novim izazovima,“ Wiesbaden, Njemačka 12.-13. studenoga 2018.

Europska mreža centara za stručno usavršavanje u pravosuđu (EuropeanJudicialTrainingNetwork, EJTN) organizira seminar „Kulturalne razlike u sudnici – suočavanje europskih sudaca s novim izazovima,“ koji će se održati u Wiesbadenu u Njemačkoj, 12. i 13. studenoga 2018.

Ovaj dvodnevni seminar omogućit će polaznicima da razgovaraju o kulturalnim različitostima, uključujući i vjerske različitosti, s kojima se suci susreću u svojim sudnicama. Seminar predstavlja nastavak istraživanja koje je provela Europska mreža sudbenih vijeća (ENCJ) u suradnji s Odjelom za pravo i antropologiju Instituta MaxPlanck za socijalnu antropologiju. Cilj seminara jest senzibilizirati suce za kulturalne različitosti i pružiti im znanja o tome kako pristupiti relevantnim izvorima informacija o pitanjima koja se tiču kulturalnih različitosti, što im može pomoći u donošenju odluka.

Radni jezik seminara je engleski. Seminar je besplatan za sve polaznike. Polaznici su dužni sami organizirati put i smještaj, a organizator (EJTN) nadoknađuje putne troškove u visini do 400 EUR te isplaćuje dnevnice za smještaj i obroke nakon dostave originalnih putnih isprava (zrakoplovna karta, račun za zrakoplovnu kartu i boarding karte) po završetku seminara (najkasnije u roku od dva mjeseca od završetka seminara). Mole se polaznici da let i smještaj rezerviraju tek nakon poruke organizatora (EJTN) da su odabrani za sudjelovanje.

Prilikom određivanja redoslijeda polaznika uzet će se u obzir dosadašnja sudjelovanja sudaca na međunarodnim seminarima posredstvom Pravosudne akademije te će prednost imati suci koji do sada nisu sudjelovali ili su rjeđe sudjelovali na tim seminarima.

Zainteresirani suci mole se da popunjenu „Prijavu za sudjelovanje na međunarodnim aktivnostima“ (s osobnim kontakt podacima i podacima o aktivnosti na koju se prijavljuju) potpisanu od strane predsjednika suda, pošalju na e-mail adresu nella.popovic@pravosudje.hr najkasnije 7. rujna 2018. do 12:00.

Prijava za sudjelovanje na međunarodnim aktivnostima

Više o seminaru na poveznici.

Kalendar događanja

«Travanj 2019»
  • Po
  • Ut
  • Sr
  • Če
  • Pe
  • Su
  • Ne

Kalendar događanja Pravosudne akademije

Download

Ulica grada Vukovara 49
Zagreb

Kontaktirajte nas e-mailom

Tel: 371 4540
Faks: 371 4549

© Pravosudna akademija - sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn

Izjava o privatnosti

Korištenje kolačića (cookies)