Pravosudna akademija

Poziv za prijave na seminar „Prava djeteta u sudskim postupcima“, Zagreb, 19.-20. studenoga 2015.

Pravosudna akademija u suradnji s Akademijom za europsko pravo (ERA) organizira međunarodni seminar pod nazivom „Prava djeteta u sudskim postupcima“, koji će se održati 19. i 20. studenoga 2015. u prostorima Pravosudne akademije u Zagrebu. Seminar se organizira u okviru projekta koji se financira iz programa „Temeljna prava“ Europske unije.

Seminar obuhvaća aspekte poput općih načela i osnovnih instrumenata za zaštitu prava djece u sudskim postupcima, osiguranja učinkovitog sudjelovanja djeteta u postupku te smjernica za interakciju s djetetom u pravnim postupcima. Kombiniranjem teorijskog i praktičnog pristupa (izlaganja, diskusije, radionice) seminar će polaznicima pružiti prošireno znanje o ovim temama.

Ciljane skupine su suci i državni odvjetnici iz svih država članica Europske unije.

Radni jezik seminara: Engleski i hrvatski jezik uz osigurano simultano prevođenje

Troškovi sudjelovanja: Seminar je besplatan za sve polaznike. Za suce iz Zagreba osigurana su tri (3) mjesta, a za suce izvan Zagreba sedam (7) mjesta. Polaznicima koji dolaze izvan Zagreba pokriveni su troškovi prijevoza i smještaja.

Mole se zainteresirani suci da popunjenu „Prijavu za sudjelovanje na međunarodnim aktivnostima“ (s osobnim kontakt podacima i podacima o aktivnosti na koju se prijavljuju) potpisanu od strane predsjednika suda, pošalju na e-mail adresu: jelena.tepic@pravosudje.hr najkasnije do 27. rujna 2015. Prednost će imati suci koji se u svom radu bave obiteljskim pravom te suci odjela za mladež.

Prijava za sudjelovanje na međunarodnim aktivnostima

Kalendar događanja

«Veljača 2019»
  • Po
  • Ut
  • Sr
  • Če
  • Pe
  • Su
  • Ne

Kalendar događanja Pravosudne akademije

Download

Ulica grada Vukovara 49
Zagreb

Kontaktirajte nas e-mailom

Tel: 371 4540
Faks: 371 4549

© Pravosudna akademija - sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn