Pravosudna akademija

Poziv za prijave na seminar „Primjena i utjecaj Povelje EU-a o temeljnim pravima na temeljna ljudska prava u nacionalnim postupcima“, Beč, 19. i 20. travnja 2018.

Europska mreža centara za stručno usavršavanje u pravosuđu (European Judicial Training Network, EJTN) u suradnji s Agencijom za temeljna ljudska prava objavila je poziv za prijave na seminar „Primjena i utjecaj Povelje EU o temeljnim pravim na temeljna ljudska prava u nacionalnim postupcima“ koji će se održati u Beču, 19. i 20. travnja 2018.

Ovaj seminar pružiti će općeniti uvid u Europsku povelju o temeljnim pravima, te njenu važnost u zaštiti temeljnih prava u Europskoj uniji.

Seminar će biti vođen od strane stručnjaka koji se bave Poveljom i upoznati su s radom Agencije, koji će razmatrati problem primjene Povelje na nacionalnoj razini kao i zaštitu pojedinih temeljnih prava.

Unutar seminara organizirane su radionice koje će omogućiti sudionicima da na praktičnim primjerima primjene načela i prava iz Povelje te da pritom razmjene iskustava sa sudionicima iz drugih zemalja.

Ciljna skupina su suci iz svih država članica Europske unije iz područja upravnog, građanskog i kaznenog prava, a radni jezik seminara je engleski jezik.

Troškovi sudjelovanja:

Seminar je besplatan za sve polaznike. Polaznici su dužni sami organizirati put i smještaj, a organizator (EJTN) nadoknađuje putne troškove te isplaćuje dnevnice za smještaj i obroke nakon dostave originalnih putnih isprava (npr. zrakoplovna karta, račun za zrakoplovnu kartu i boarding karte, autobusna karta, i sl.) po završetku seminara (najkasnije u roku od dva mjeseca od završetka seminara). Molimo polaznike da let i smještaj rezerviraju tek nakon poruke organizatora (EJTN) da su odabrani za sudjelovanje.

Zainteresirani suci mole se da popunjenu „Prijavu za sudjelovanje na međunarodnim aktivnostima“ (s osobnim kontakt podacima i podacima o aktivnosti na koju se prijavljuju) potpisanu od strane predsjednika suda, pošalju na e-mail adrese lovro.balasa@pravosudje.hr odnosno putem telefaksa na broj 01/371-4795 najkasnije do 25. siječnja 2018. Prijave dostavljene izvan roka neće se uzimati u obzir.

Prijava za sudjelovanje na međunarodnim aktivnostima
Često postavljena pitanja

Kalendar događanja

«Veljača 2019»
  • Po
  • Ut
  • Sr
  • Če
  • Pe
  • Su
  • Ne

Kalendar događanja Pravosudne akademije

Download

Ulica grada Vukovara 49
Zagreb

Kontaktirajte nas e-mailom

Tel: 371 4540
Faks: 371 4549

© Pravosudna akademija - sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn