Pravosudna akademija

Poziv za prijave na seminar „Uredba Bruxelles I - nadležnost, priznavanje i izvršenje presuda u građanskim stvarima“, Bruxelles, 21.-22. travnja 2016.

Europska mreža centara za stručno usavršavanje u pravosuđu (European Judicial Training Network, EJTN) objavila je poziv za prijave na seminar „Uredba Bruxelles I - nadležnost, priznavanje i izvršenje presuda u građanskim stvarima“ koji će se održati u Bruxellesu 21. i 22. travnja 2016.. 

Ovim će seminarom suci koji se čak i samo povremeno bave prekograničnim sporovima u građanskim i trgovačkim stvarima steći uvid u pravila Europske unije o nadležnosti, priznavanju i izvršenju presuda prema Uredbi Bruxelles I. Seminar će se sastojati od teorijskog dijela i praktičnih radionica, a ciljna skupina su suci i državni odvjetnici iz svih država članica Europske unije. U ovom trenutku Pravosudna akademija ne raspolaže informacijama o tome koliko će mjesta biti osigurano za polaznike iz Hrvatske. Na temelju dosadašnjih iskustava, moguće je očekivati dva (2) mjesta za hrvatske suce. Jedno mjesto osigurat će se za polaznika iz redova zamjenika državnih odvjetnika.

Radni jezik seminara: Engleski jezik

Troškovi sudjelovanja: Seminar je besplatan za sve polaznike. Polaznici su dužni sami organizirati put i smještaj, a organizator (EJTN) nadoknađuje putne troškove te isplaćuje dnevnice za smještaj i obroke nakon dostave originalnih putnih isprava (zrakoplovna karta, račun za zrakoplovnu kartu i boarding karte) po završetku seminara (najkasnije u roku od dva mjeseca od završetka seminara).


Zainteresirani suci mole se da popunjenu „Prijavu za sudjelovanje na međunarodnim aktivnostima“ (s osobnim kontakt podacima i podacima o aktivnosti na koju se prijavljuju) potpisanu od strane predsjednika suda, pošalju na e-mail adresu: jelena.tepic@pravosudje.hr ili putem telefaksa na broj 01/371-4792 najkasnije do 24. veljače 2016.

Prijava za sudjelovanje na međunarodnim aktivnostima
Detaljnije informacije o seminaru možete pogledati na poveznici

Kalendar događanja

«Veljača 2019»
  • Po
  • Ut
  • Sr
  • Če
  • Pe
  • Su
  • Ne

Kalendar događanja Pravosudne akademije

Download

Ulica grada Vukovara 49
Zagreb

Kontaktirajte nas e-mailom

Tel: 371 4540
Faks: 371 4549

© Pravosudna akademija - sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn