Pravosudna akademija

Poziv za prijave na seminare EJTN-a

Europska mreža centara za stručno usavršavanje u pravosuđu (European Judicial Training Network, EJTN) organizira seminare:

• Lingvistički seminar „Obiteljsko pravo“, Sofija, 5.-9. studenoga 2018.

Seminar je namijenjen sucima koji se bave obiteljskim pravom i koji vladaju jezikom seminara na razini B2. Radni jezici su engleski i francuski jezik. Cilj seminara je razvijanje pravnih i jezičnih vještina polaznika kombinirajući pravne informacije s jezičnim vježbama na praktičan i dinamičan način. Seminar simultano vodi tim jezičnih i pravnih stručnjaka, kombinirajući teorijske i praktične dijelove kroz četiri osnovne jezične vještine: čitanje, pisanje, govor i slušanje.

Rok za prijave: 20. lipnja 2018.


• Seminar „Kibernetički kriminal, problemi nadležnosti i međunarodna suradnja u kaznenim stvarima“, Scandicci, 27.-28. rujna 2018.

Seminar je namijenjen pravosudnim dužnosnicima iz Europske unije koji se bave prekograničnim slučajevima, međunarodnom suradnjom u kaznenim stvarima te kibernetičkim kriminalom. Seminar će između ostalih, voditi stručnjaci iz Europola i EUROJUST-a. Radni jezik seminara je engleski jezik.

Rok za prijave: 27. lipnja 2018.
 

• Seminar „Zaštita potrošača“, Trier, 28.-29. studenoga 2018.

Ovim seminarom želi se podići svijest o primjeni načela djelotvornosti i razmjernosti u području zaštite potrošača, objasniti ulogu Suda Europske unije u tumačenju i primjeni prava potrošača, promicati suradnju između sudaca iz različitih država članica. Radni jezik je engleski jezik.
Rok za prijave: 27. lipnja 2018.


Troškovi sudjelovanja:

Svi seminari su besplatni za sve polaznike. Polaznici su dužni sami organizirati put i smještaj, a organizator (EJTN) nadoknađuje putne troškove u visini do 400 EUR te isplaćuje dnevnice za smještaj i obroke nakon dostave originalnih putnih isprava (zrakoplovna karta, račun za zrakoplovnu kartu i boarding karte) po završetku seminara (najkasnije u roku od dva mjeseca od završetka seminara). Molimo polaznike da let i smještaj rezerviraju tek nakon poruke organizatora (EJTN) da su odabrani za sudjelovanje.

Zainteresirani suci mole se da popunjenu „Prijavu za sudjelovanje na međunarodnim aktivnostima“ (s osobnim kontakt podacima i podacima o aktivnosti na koju se prijavljuju) potpisanu od strane predsjednika suda, pošalju na e-mail adresu: jelena.tepic@pravosudje.hr odnosno putem telefaksa na broj 01/371-4792 unutar navedenog roka, s naznakom na koji seminar i koju jezičnu grupu se prijavljuju.

Prijava za sudjelovanje na međunarodnim aktivnostima
Često postavljena pitanja

Kalendar događanja

«Travanj 2019»
  • Po
  • Ut
  • Sr
  • Če
  • Pe
  • Su
  • Ne

Kalendar događanja Pravosudne akademije

Download

Ulica grada Vukovara 49
Zagreb

Kontaktirajte nas e-mailom

Tel: 371 4540
Faks: 371 4549

© Pravosudna akademija - sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn

Izjava o privatnosti

Korištenje kolačića (cookies)