Pravosudna akademija

Poziv za prijave na seminar„Sukob normi u primjeni temeljnih prava“, Napulj, 10.– 11. ožujka 2016.

Europska mreža centara za stručno usavršavanje u pravosuđu (EJTN) organizira seminar pod nazivom„Sukob normi u primjeni temeljnih prava“, koji će se održati 10. i 11. ožujka 2016.godine u Napulju.

Seminar je organiziran u suradnji s Europskom udrugom upravnih sudaca (AEAJ) i usmjeren je konstruktivnim rješenjima sukoba između nacionalnog i europskog prava u primjeni temeljnih prava i sloboda. Obuhvaća različite teme, primjerice potencijalne sukobe između sudskih i upravnih odluka te sukobe između primarnog i sekundarnog prava Europske unije. Seminar će se sastojati od teorijskog dijela i praktičnih radionica, a ciljna skupina su suci iz svih država članica EU-a, posebno oni koji se bave slučajevima koji sadrže tužbene zahtjeve za kršenje temeljna prava i sloboda. U ovom trenutku Pravosudna akademija ne raspolaže informacijama o tome koliko će mjesta biti osigurano za polaznike iz Hrvatske. Na temelju dosadašnjih iskustava, moguće je očekivati dva (2) mjesta za hrvatske suce.

Radni jezik seminara: Engleski jezik

Troškovi sudjelovanja: Seminari su besplatni za sve polaznike. Polaznici su dužni sami organizirati put i smještaj, a organizator (EJTN) nadoknađuje putne troškove te isplaćuje dnevnice za smještaj i obroke nakon dostave originalnih putnih isprava po završetku seminara(u roku od mjesec do dva nakon seminara).

Mole se zainteresirani sucimole sedapopunjenu„Prijavu za sudjelovanje na međunarodnim aktivnostima“(sosobnim kontakt podacima i podacima o aktivnosti na koju se prijavljuju) potpisanu od strane predsjednika suda, pošaljuna e-mail adresu: jelena.tepic@pravosudje.hr ili putem telefaksa na broj 01/371-4792 najkasnije do 13. siječnja 2016.

Prijava za sudjelovanje na međunarodnim aktivnostima

Detaljnije informacije o seminaru možete pogledati na poveznici.

Kalendar događanja

«Veljača 2019»
  • Po
  • Ut
  • Sr
  • Če
  • Pe
  • Su
  • Ne

Kalendar događanja Pravosudne akademije

Download

Ulica grada Vukovara 49
Zagreb

Kontaktirajte nas e-mailom

Tel: 371 4540
Faks: 371 4549

© Pravosudna akademija - sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn