Pravosudna akademija

Pravosudna akademija održala prvi seminar iz EJTN-ovog Kataloga plus, „Sudačka etika“, Interuniverzitetski centar u Dubrovniku, 5. i 6. ožujka 2020.

Pravosudna akademija od ove godine organizira seminare koje Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (EJTN) financijski podupire kroz svoj Katalog plus. Riječ je o seminarima ustanova za stručno usavršavanje u pravosuđu država članica Europske unije, koji su primarno namijenjeni nacionalnim sucima i državnim odvjetnicima, ali zbog aktualnosti teme mogu biti zanimljivi i pravosudnim dužnosnicima ostalih država članica. Na takvim seminarima, EJTN financijski podupire sudjelovanje polaznika iz inozemstva, uključujući i simultano prevođenje s nacionalnog na engleski jezik.

Prvi takav seminar u organizaciji Pravosudne akademije održan je 5. i 6. ožujka 2020. pod nazivom „Sudačka etika“. Seminar su vodili suci Vrhovnog suda Republike Hrvatske, doc. dr. sc. Marin Mrčela i Damir Kos, a okupio je 13 sudaca iz Hrvatske i 11 sudaca iz drugih država članica i kandidata za članstvo u Europskoj uniji. Središnja tema seminara bila su načela Kodeksa sudačke etike, koja su na seminaru analizirana kroz niz primjera iz prakse (npr. sukob interesa, imovinske kartice, suci i društveni mediji, i sl.).

Kalendar događanja

Kalendar događanja Pravosudne akademije

Download

Ulica grada Vukovara 49
Zagreb

Kontaktirajte nas e-mailom

Tel: 371 4540
Faks: 371 4549

© Pravosudna akademija - sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn

Izjava o privatnosti

Korištenje kolačića (cookies)