Pravosudna akademija

Produžen rok za dostavljanje prijava za sudjelovanje u Programu kratkotrajnih i dugotrajnih razmjena Europske mreže centara za stručno usavršavanje u pravosuđu (EJTN) u 2016. godini

Rok za dostavljanje prijava: 4. prosinca 2015.

Europska mreža centara za stručno usavršavanje u pravosuđu (European Judicial Training Network, EJTN) izvijestila je Pravosudnu akademiju da je na zamolbu nekoliko institucija-članica Mreže rok za prijave za sudjelovanje u Programu kratkotrajnih i dugotrajnih razmjena EJTN-a za 2016. godinu produžen do 4. prosinca 2015.

Kratkotrajne (dvotjedne) i dugotrajne razmjene za suce i državne odvjetnike

Program je namijenjen sucima općinskih, županijskih, trgovačkih, prekršajnih i upravnih sudova te državnim odvjetnicima i zamjenicima državnih odvjetnika koje odredi Državno odvjetništvo Republike Hrvatske. Pravosudni dužnosnici s manje od tri godine sudačkog/državnoodvjetničkog staža moći će se prijaviti za sudjelovanje u programu AIAKOS EJTN-a koji nije obuhvaćen ovim pozivom, a namijenjen je budućim sucima i državnim odvjetnicima, odnosno pravosudnim dužnosnicima s manje od tri godine sudačkog/državnoodvjetničkog staža.

Cilj kratkotrajnih razmjena (Short-term Exchanges) je omogućiti sucima i državnim odvjetnicima da se upoznaju s radom svojih kolega u državama članicama Europske unije putem studijskih posjeta tim zemljama u trajanju od dva tjedna (10 radnih dana).

Pravosudna akademija je za 2016. godinu predvidjela ukupno osamnaest (18) mjesta za sudjelovanje hrvatskih pravosudnih dužnosnika u Programu kratkotrajnih razmjena. Navedena mjesta rasporedit će se na sljedeći način:

- 12 mjesta za suce, 6 mjesta za državne odvjetnike;
- Od navedenih 12 mjesta za suce: 1 mjesto za predsjednika suda, 1 mjesto za voditelja i/ili autora obrazovnih materijala Pravosudne akademije, 1 mjesto za suca s više od 20 godina sudačkog staža, 9 mjesta za suce koji nisu obuhvaćeni prethodnim kategorijama

Na tzv. dugotrajne razmjene (Long-term Exchanges) Hrvatska ima mogućnost poslati na usavršavanje po jednog (1) pravosudnog dužnosnika i to u Eurojust (na 3 do 4 mjeseca), na Sud Europske unije (na 6 mjeseci) i na Europski sud za ljudska prava (na 12 mjeseci).

Prilikom odabira kandidata za sudjelovanje u Programu razmjene u obzir će se uzimati sljedeći kriteriji:

• Prednost će imati suci koji nisu nikad sudjelovali u ovom Programu (4 boda) i suci koji nisu sudjelovali u međunarodnim aktivnostima stručnog usavršavanja posredstvom Pravosudne akademije (3 boda);
• Kvaliteta motivacijskog pisma: najviše 5 bodova (raspon bodova od 1 do 5);
• Aktivno znanje stranog jezika u govoru i pismu (najmanje razina B2; samoprocjena): 2 boda
• Aktivno znanje drugog stranog jezika: 1 bod

Zainteresirani suci mogu dostaviti svoje prijave isključivo putem Interneta do 30. studenoga 2015. na način da ispune prijavni obrazac na poveznici https://ejtn-exchange.azurewebsites.net/. Prilikom ispunjavanja prijavnog obrasca nije potrebno unositi referentni broj (reference code). Dostava (uploadanje) potvrda o znanju stranih jezika nije obvezna. Uz ispunjeni prijavni obrazac potrebno je dostaviti i suglasnost predsjednika suda.

Pravosudna akademija izvršit će odabir polaznika do 18. prosinca o.g., a Tajništvo EJTN-a će polaznike rasporediti po zemljama do 8. siječnja 2016.

Kalendar događanja

«Veljača 2019»
  • Po
  • Ut
  • Sr
  • Če
  • Pe
  • Su
  • Ne

Kalendar događanja Pravosudne akademije

Download

Ulica grada Vukovara 49
Zagreb

Kontaktirajte nas e-mailom

Tel: 371 4540
Faks: 371 4549

© Pravosudna akademija - sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn