Pravosudna akademija

Program AIAKOS za pravosudne dužnosnike na početku karijere, Grčka, Nizozemska i Poljska, 25.-29. svibnja 2020. Rok za dostavu prijava: 24.2.2020.

Europska mreža centara za pravosudno osposobljavanje (EJTN) i ove godine organizira Program razmjene za mlađe i buduće suce i državne odvjetnike. Za razmjene u okviru programa AIAKOS u 2020. godini određen je termin od 25.-29. svibnja 2020. Hrvatska ima na raspolaganju ukupno četiri mjesta za mlađe suce, do tri godine sudačkog iskustva ili sudske savjetnike s položenim završnim ispitom u Državnoj školi za pravosudne dužnosnike, i to po jedno mjesto u Grčkoj i Nizozemskoj te dva u Poljskoj. Radni jezik ovih razmjena je engleski.

Sukladno pravilima financiranja koji se dostavljaju u privitku, EJTN sudionicima programa AIAKOS nadoknađuje putne troškove do iznosa od 400 eura te isplaćuje dnevnice od kojih polaznici plaćaju smještaj i obroke tijekom razmjene. Iznos dnevnice se razlikuje ovisno o državi u kojoj se program realizira, a iznosi od 160 – 190 eura. Polaznici dobivaju 70 % ukupnog iznosa sredstava prije razmjene, a preostalih 30% i putni troškovi isplaćuju se u roku od 3 mjeseca nakon završetka razmjene te nakon dostave odgovarajućih dokumenata EJTN-u.

Prednost prilikom odabira imat će suci/ savjetnici koji, uz sve navedene uvjete, nisu ili su rijetko sudjelovali u međunarodnim aktivnostima posredstvom Pravosudne akademije.

Mole se zainteresirani mlađi suci ili sudski savjetnici da popunjenu „Prijavu za sudjelovanje na međunarodnim aktivnostima“ (s osobnim kontakt podacima), potpisanu od strane predsjednika suda, pošalju na e-mail adresu: tamara.pavicic@pravosudje.hr najkasnije do 24. veljače 2020.

Prijava za sudjelovanje na međunarodnim aktivnostima

Financijski uvjeti sudjelovanja
 

Kalendar događanja

Kalendar događanja Pravosudne akademije

Download

Ulica grada Vukovara 49
Zagreb

Kontaktirajte nas e-mailom

Tel: 371 4540
Faks: 371 4549

© Pravosudna akademija - sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn

Izjava o privatnosti

Korištenje kolačića (cookies)