Pravosudna akademija

Realiziran prvi posjet stranih pravosudnih dužnosnika Hrvatskoj u okviru ovogodišnjeg Programa razmjene EJTN-a – Zagreb, Rijeka 8.-19. lipnja 2015.

Pravosudna akademija i ove je godine sudjelovala u Programu razmjene pravosudnih dužnosnika u okviru Europske mreže pravosudnih centara (EJTN). U Hrvatskoj je boravilo petero stranih pravosudnih dužnosnika iz Njemačke, Rumunjske i Poljske. 

Program je počeo u Zagrebu 8. lipnja 2015. i obuhvatio je posjete sudovima (općinskim, prekršajnim i upravnim te Vrhovnom sudu), Ustavnom sudu, državnim odvjetništvima, Hrvatskom saboru i Zatvoru u Zagrebu. U sklopu Programa polaznici su od 15. do 17. lipnja 2015. posjetili i Rijeku gdje su im uz Općinski, Županijski i Trgovački sud u Rijeci te Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci domaćini bili i PU Primorsko-goranska te Odsjek odjela tužitelja USKOK-a u Rijeci. Prilikom posjeta svakoj od institucija iznesene su sličnosti i različitosti u radu pravosudnih tijela Republike Hrvatske i zemalja iz kojih polaznici dolaze, a polaznici su imali prilike prisustvovati i raspravama na sudovima. Završni dio programa odvijao se ponovo u Zagrebu gdje je uz podjelu certifikata završen 19. lipnja 2015.

Sljedeći posjet u okviru ovogodišnjeg Programa razmjene EJTN-a organizirat će se od 21. rujna do 2. listopada ove godine za 8 stranih pravosudnih dužnosnika. Tako Pravosudna akademija ove godine organizira posjete za ukupno 13 stranih pravosudnih dužnosnika, a jednak broj hrvatskih sudaca i državnih odvjetnika sudjeluje u dvotjednim posjetima državama članicama Europske unije u okviru istog Programa.

Kalendar događanja

«Veljača 2019»
  • Po
  • Ut
  • Sr
  • Če
  • Pe
  • Su
  • Ne

Kalendar događanja Pravosudne akademije

Download

Ulica grada Vukovara 49
Zagreb

Kontaktirajte nas e-mailom

Tel: 371 4540
Faks: 371 4549

© Pravosudna akademija - sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn