Pravosudna akademija

Seminar „Očuvanje vladavine prava u praksi: Ključna uloga sudaca i državnih odvjetnika“, Bruxelles, 29.-30. siječnja 2019. – Poziv za dostavu prijava

Europska mreža institucija za stručno usavršavanje u pravosuđu (EJTN) nedavno je pokrenula projekt „Vladavina prava“ u okviru kojeg je predviđeno održavanje sedam seminara za suce i državne odvjetnike – tri u 2018. (što je prethodno oglašeno na mrežnoj stranici PA) i četiri u 2019. godini.

Prvi seminar u 2019. godini nosi naslov „Očuvanje vladavine prava u praksi: Ključna uloga sudaca i državnih odvjetnika“ i održat će se 29. i 30. siječnja u Bruxellesu. Seminar je namijenjen sucima i državnim odvjetnicima iz svih država članica Europske unije te iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Srbije, a bavit će se, kroz radionički tip nastave, standardima UN-a, Vijeća Europe i Europske unije koji se odnose na vladavinu prava.

Radni jezik seminara je engleski, a informacije o seminaru te nacrt programa dostupni su na sljedećoj poveznici: http://www.ejtn.eu/Catalogue/EJTN-funded-activities-2018/Upholding-the-rule-of-law-in-practice-The-crucial-role-of-Judges-and-Prosecutors1/.

Republika Hrvatska može odrediti dva polaznika (jednog suca i jednog državnog odvjetnika) za sudjelovanje na ovom seminaru, a zbog mogućnosti dobivanja i dodatnih mjesta na seminaru Pravosudna akademija će organizatoru dostaviti sve dobivene prijave. Sudjelovanje na seminaru nije otvoreno za savjetnike u pravosudnim tijelima.

Sudjelovanje na seminarima je besplatno za sve polaznike. Polaznici su dužni sami organizirati put, a organizator (EJTN) nadoknađuje putne troškove do 400 EUR te isplaćuje dnevnice nakon dostave originalnih putnih isprava (zrakoplovna karta, račun za zrakoplovnu kartu i boarding karte) po završetku seminara, najkasnije u roku od dva mjeseca od završetka seminara.

Zainteresirani suci mole se da popunjenu „Prijavu za sudjelovanje na međunarodnim aktivnostima“ (s osobnim kontakt podacima i podacima o aktivnosti na koju se prijavljuju) potpisanu od strane predsjednika suda, pošalju na e-mail adresu: nella.popovic@pravosudje.hr s naznakom na koji seminar se prijavljuju najkasnije 16. studenoga 2018. do 12:00 sati.

Mole se suci koji dostave svoje prijave da put i smještaj ne organiziraju prije konačne potvrde o sudjelovanju od strane EJTN-a. Prednost prilikom odabira imat će suci koji unatrag tri godine nisu sudjelovali u međunarodnim aktivnostima posredstvom Pravosudne akademije ili su u tom razdoblju rijetko sudjelovali u takvim aktivnostima.

Prijava za sudjelovanje na međunarodnim aktivnostima
Često postavljena pitanja

Kalendar događanja

«Travanj 2019»
  • Po
  • Ut
  • Sr
  • Če
  • Pe
  • Su
  • Ne

Kalendar događanja Pravosudne akademije

Download

Ulica grada Vukovara 49
Zagreb

Kontaktirajte nas e-mailom

Tel: 371 4540
Faks: 371 4549

© Pravosudna akademija - sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn

Izjava o privatnosti

Korištenje kolačića (cookies)