Pravosudna akademija

Seminar “Prekogranične parnice u praksi: Naglasak na prekogranične tužbe za naplatu novčanih potraživanja i europski sustav e-Justice“, Utrecht, 23.-24. siječnja 2014.

Akademija za europsko pravo (ERA), u suradnji s nizozemskim Centrom za usavršavanje u pravosuđu (SSR), organizira seminar pod nazivom "Prekogranične parnice u praksi: Naglasak na prekogranične tužbe za naplatu novčanih potraživanja i europski sustav e-Justice“, koji će se održati u Utrechtu u Nizozemskoj, 23. i 24. siječnja 2014.

U uvodnom dijelu seminara predstavit će se najvažniji pravni instrumenti prekogranične suradnje u građanskim i trgovačkim predmetima. Seminar će biti interaktivan s mogućnošću da sudionici izlože probleme i vlastita iskustva u primjeni prikazanih instrumenata, a zatim će se kroz radionice detaljnije upoznati s postupkom međunarodne suradnje u ovim predmetima.

Naglasak će biti na sljedećim temama:
- Prekogranična suradnja – Uredba Bruxelles I;
- Revizija Uredbe Bruxelles I;
- Prekogranična naplata duga; i
- Usklađivanje postupaka u građanskim i trgovačkim stvarima, prekogranična razmjena dokumentacije i prikupljanje dokaza u inozemstvu.

Dodatne informacije potražite na stranici.

Razina: napredna

Kotizacija: 135 eura

Kotizaciju plaćaju polaznici ili pravosudno tijelo iz kojeg dolaze, a ERA će sudionicima nadoknaditi putne troškove do iznosa od 300 eura (nakon dostave originalnih putnih isprava) te osigurati smještaj u hotelu i platiti troškove dvaju noćenja. Polaznici su dužni sami organizirati put. Broj mjesta je ograničen.

Radni jezici: Engleski i poljski uz simultano prevođenje za te jezike. Uvjet je dobro poznavanje engleskog ili poljskog jezika.

Rok za prijavu: 09. prosinca 2013.

Mole se zainteresirani suci da prijave za seminar, uz suglasnost nadređenoga, pošalju isključivo putem elektroničke pošte na adresu branka.tarandek@pravosudje.hr.

Kalendar događanja

«Travanj 2018»
  • Po
  • Ut
  • Sr
  • Če
  • Pe
  • Su
  • Ne

Kalendar događanja Pravosudne akademije

Download

Ulica grada Vukovara 49
Zagreb

Kontaktirajte nas e-mailom

Tel: 371 4540
Faks: 371 4549

© Pravosudna akademija - sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn