Pravosudna akademija

Serija radionica Akademije za europsko pravo iz područja pravosudne suradnje u građanskim stvarima

Akademija za europsko pravo (ERA) u 2014. godini organizira seriju od jedanaest radionica iz područja pravosudne suradnje u građanskim stvarima, kao dio projekta koji provodi Europska komisija u suradnji s nekoliko nacionalnih pravosudnih škola iz različitih europskih zemalja. Više o samom projektu možete saznati ovdje.

Prve dvije radionice iz serije koje slijede obrađuju tematiku europskog postupka za sporove male vrijednosti:

1. “Radionica za suce, sudske službenike i sudsko osoblje o europskom postupku za sporove male vrijednosti“, Bruxelles, 21. ožujka 2014.

Radionica je namijenjena sucima, sudskim savjetnicima i službenicima u pravosuđu.

Uredba (EZ) br. 861/2007 od 11. srpnja 2007. o uvođenju europskog postupka za sporove male vrijednosti donesena je s ciljem pojednostavljivanja i ubrzanja parnica u sporovima male vrijednosti te smanjenja troškova ponudom alternativnih alata u tim sporovima uz već postojeće u nacionalnim zakonodavstvima država članica.

Postupak se provodi za prekogranične tužbe do iznosa od 2000 eura, a donesene presude trebale bi se priznati i izvršiti u drugoj državi članici bez potrebe za potvrdom o izvršnosti i bez ikakve mogućnosti pobijanja njenog priznavanja.

Polaznicima će na radionici biti detaljno prikazan europski postupak za sporove male vrijednosti s praktičnim primjerima iz njegove primjene. Prezentacije će se izmjenjivati s radom u grupama te će radionica biti informatički podržana s ciljem podizanja svijesti o dostupnim alatima e-Pravosuđa (e-Justice), a interaktivna će izlaganja promicati razmjenu pozitivne prakse i iskustava između polaznika.

Radionica je besplatna za sve polaznike, a ERA će polaznicima nadoknaditi troškove puta u iznosu do 400 eura te pokriti troškove jednog noćenja.

Radni jezik: Engleski jezik

Područje prava: parnični postupak, zaštita prava potrošača

Rok za prijavu: 25. veljače 2014.

Mole se zainteresirani suci, sudski savjetnici i službenici u pravosuđu da ispunjene prijavne obrasce, uz suglasnost nadređenoga, pošalju putem elektroničke pošte na adresu branka.tarandek@pravosudje.hr ili putem faksa na broj 01/371-4792.

Prijavni obrazac
Program radionice
 

2. “Radionica za voditelje obrazovnih aktivnosti (TOT - training of trainers) o europskom postupku za sporove male vrijednosti“, Bruxelles, 28.-29. travnja 2014.

ERA je razvila program usavršavanja o europskom postupku za sporove male vrijednosti kako bi pružila podršku pravosudnim školama koje organiziraju radionice na ovu temu.

Ciljevi ove radionice su sljedeći:
- testiranje i podizanje svijesti o ovom programu usavršavanja;
- upoznavanje voditelja programa usavršavanja s njegovim sadržajem i strukturom;
- pružanje okvira za organizaciju budućim obrazovnih aktivnosti o postupovnom pravu EU-a;
- podizanje svijesti o povezanim zakonima, sudskoj praksi i alatima e-Justice;
- promicanje dijaloga između voditelja o različitim nacionalnim temeljima;
- uspostava kontakata između voditelja na razini Europske unije.

Radionica je namijenjena voditeljima obrazovnih aktivnosti iz zemalja članica EU-a te će na njoj biti prikazane metode učenja koje se mogu koristiti za buduća usavršavanja iz područja postupovnog prava EU-a. Prezentacije će se izmjenjivati s radom u grupama te će radionica biti informatički podržana s ciljem podizanja svijesti o dostupnim alatima u e-Pravosuđu (e-Justice), a interaktivna će izlaganja promicati razmjenu pozitivne prakse i iskustava između polaznika.

Radionica je besplatna za sve polaznike, a ERA će polaznicima nadoknaditi troškove puta u iznosu do 400 eura te pokriti troškove triju noćenja.

Radni jezik: Engleski jezik

Područje prava: parnični postupak, zaštita prava potrošača

Rok za prijavu: 18. ožujka 2014.

Mole se zainteresirani voditelji da ispunjene prijavne obrasce, uz suglasnost nadređenoga, pošalju putem elektroničke pošte na adresu branka.tarandek@pravosudje.hr ili putem faksa na broj 01/371-4792.

Prijavni obrazac
Program radionice

Kalendar događanja

«Veljača 2019»
  • Po
  • Ut
  • Sr
  • Če
  • Pe
  • Su
  • Ne

Kalendar događanja Pravosudne akademije

Download

Ulica grada Vukovara 49
Zagreb

Kontaktirajte nas e-mailom

Tel: 371 4540
Faks: 371 4549

© Pravosudna akademija - sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn