Pravosudna akademija

Škola Regionalne antikorupcijske inicijative, serija webinara, 5.-15. listopada 2020.

Tajništvo Regionalne antikorupcijske inicijative (RAI), uz podršku Srednjoeuropske inicijative i u suradnji s Pravosudnom akademijom Hrvatske te s Globalnom grupom za sudački integritet UNODC-a, u listopadu organizira 15. izdanje Škole za mlađe suce i državne odvjetnike iz Jugoistočne Europe u području suzbijanja korupcije.

Riječ je o događanju koje je pokrenuto kao ljetna škola 2005. godine i od tada se tradicionalno održava svake godine u svibnju ili lipnju. Međutim, zbog pandemije COVID-a 19 ovogodišnje ljetna škola organizira se u online formatu tek u listopadu. Sastoji se od četiri webinara koji će se odvijati kroz dva tjedna, odnosno od 5. do 15. listopada 2020. Webinari će ponuditi interaktivna predavanja, kao i priliku polaznicima da razmijene dobre prakse i iskustva u radu na predmetima koji se tiču koruptivnih kaznenih djela.

Ovogodišnje izdanje Škole Regionalne antikorupcijske inicijative okupit će četrdesetak polaznika iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Gruzije, Hrvatske, Kosova, Sjeverne Makedonije, Moldavije, Poljske, Rumunjske i Srbije. Riječ je mahom o sucima, državnim odvjetnicima i predstavnicima nacionalnih tijela za borbu protiv korupcije iz ovih zemalja.

Među istaknutim panelistima ovogodišnje Škole RAI-a su: Đuro Sessa, predsjednik Vrhovnog suda RH, dr. sc. Marin Mrčela, zamjenik predsjednika Vrhovnog suda RH i predsjednik GRECO-a Vijeća Europe, Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Vedran Libl, zamjenik ravnateljice USKOK-a, Laura Stefan, predsjedateljica RAI-a, Azra Kalabić iz Visokog sudbenog i državnoodvjetničkog vijeća Bosne i Hercegovine, Rudolf Turetschek, stručnjak Saveznog ministarstva unutarnjih poslova-Saveznog ureda za borbu protiv korupcije u Austriji, Jovan Nicić, direktor konzultantskog centra Prospector DOO za razvoj antikorupcijskih politika iz Beograda, i drugi. 

Kalendar događanja

«Listopad 2020»
  • Po
  • Ut
  • Sr
  • Če
  • Pe
  • Su
  • Ne

Kalendar događanja Pravosudne akademije

Download

Ulica grada Vukovara 49
Zagreb

Kontaktirajte nas e-mailom

Tel: 371 4540
Faks: 371 4549

© Pravosudna akademija - sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn

Izjava o privatnosti

Korištenje kolačića (cookies)