Pravosudna akademija

Treća sjednica Upravnog vijeća Pravosudne akademije

Dana 28. travnja 2014., na prijedlog predsjednika Vrhovnog suda Republike Hrvatske i predsjednika Upravnog vijeća Pravosudne akademije (UV PA) Branka Hrvatina, održana je treća sjednica Upravnog vijeća Pravosudne akademije sa sljedećim dnevnim redom: 

1. Usvajanje zapisnika s 1. sjednice UV PA od 6. ožujka 2014. i 2. (elektronske) sjednice UV PA od 21. do 27. ožujka 2014.
2. Usvajanje Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i sistematizaciji radnih mjesta u Pravosudnoj akademiji
3. Očitovanje UV PA na preporuke projekta IPA 2009 „Profesionalni razvoj savjetnika u pravosudnim tijelima te budućih sudaca i državnih odvjetnika kroz uspostavu samoodrživog sustava obuke“
4. Suglasnost UV PA na zapošljavanje stručnog referenta u Odjelu za opće i pravne poslove te ljudske resurse
5. Usvajanje Odluke o određivanju kategorije hotela s četiri zvjezdice za potrebe smještaja voditelja stručnog usavršavanja
6. Razno

ZAKLJUČCI:

1. Usvojen zapisnik s 1. sjednice Upravnog vijeća Pravosudne Akademije od 6. ožujka 2014. i 2. (elektronske) sjednice Upravnog vijeća Pravosudne Akademije od 21. do 27. ožujka 2014.
2. U Pravilnik će se unijeti prijedlozi usvojeni na sjednici. Konačni prijedlog Pravilnika dostaviti će se članovima Upravnog vijeća Pravosudne Akademije na usvajanje na idućoj elektronskoj sjednici.
3. Preporuke projekta IPA 2009 „Profesionalni razvoj savjetnika u pravosudnim tijelima te budućih sudaca i državnih odvjetnika kroz uspostavu samoodrživog sustava obuke“ primljene su na znanje. Upravno vijeće Pravosudne Akademije donosi zaključak kojim podržava ideju razvijanja strategija koje su usmjerene na unapređenje stručnog usavršavanja savjetnika i kandidata za pravosudne dužnosnike, no ističe potrebu utvrđivanja rezultata radnih skupina, koje će biti osnovane u svrhu izmjena i dopuna relevantnih zakonskih propisa, a koje su od izravnog utjecaja za konkretno usvajanje i provedbu predloženih postupaka.
4. Daje se suglasnost Upravnog vijeća Pravosudne akademije na zapošljavanje stručnog referenta u Odjelu za opće i pravne poslove te ljudske resurse uz potrebu pribavljanja mišljenja Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske o primjeni Odluke o ograničenju novog zapošljavanja službenika i namještenika u javnim službama.
5. Usvaja se Odluka o određivanju kategorije hotela s četiri zvjezdice za potrebe smještaja voditelja stručnog usavršavanja.

Napomena: Zapisnik će biti verificiran na prvoj sljedećoj redovnoj sjednici UV PA

Odluka o određivanju kategorije hotela

Kalendar događanja

«Siječanj 2020»
  • Po
  • Ut
  • Sr
  • Če
  • Pe
  • Su
  • Ne

Kalendar događanja Pravosudne akademije

Download

Ulica grada Vukovara 49
Zagreb

Kontaktirajte nas e-mailom

Tel: 371 4540
Faks: 371 4549

© Pravosudna akademija - sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn

Izjava o privatnosti

Korištenje kolačića (cookies)