Pravosudna akademija

Poziv na seminar o antidiskiminacijskom pravu Europske unije, 08. i 09. studenoga 2018., Solun

Akademija za europsko pravo (ERA), uz pokroviteljstvo Europske komisije, organizira seriju seminara iz područja antidiskiminacijskog prava Europske unije prema Direktivi 2000/78 i Direktivi 2000/43 koje se odnose na suzbijanje diskriminacije na osnovi rase, životne dobi, invalidnosti, vjeroispovijedi te spolne orijentacije

Pročitaj više

Poziv za prijave na radionicu „Zaštita podataka“, Firenca, 28. i 29. siječnja 2019.

Centar za pravosudnu suradnju Europskog sveučilišnog instituta u Firenci (EUI) je u okviru projekta e-NACT, u kojem Pravosudna akademija sudjeluje kao jedan od partnera, objavio poziv za sudjelovanje na radionici „Zaštita podataka“ koja će se održati na EUI-u u Firenci, 28. i 29. siječnja 2019.

Pročitaj više

Poziv za dostavljanje prijava za sudjelovanje u Programu kratkotrajnih i dugotrajnih razmjena Europske mreže pravosudnih centara (EJTN) u 2015. godini; Rok za dostavljanje prijava: 14. prosinca 2014.

Europska mreža pravosudnih centara (European Judicial Training Network, EJTN) izvijestila je Pravosudnu akademiju da je otvoren natječaj za Program razmjene EJTN-a za 2015. godinu (Exchange Programme 2015) u okviru kojeg se nude sljedeće aktivnosti:

Pročitaj više

Trodnevni projekt „Pravosuđe i mediji u Europskoj uniji“, Pariz, 8.-10. prosinca 2014.

Francuska pravosudna škola, u suradnji s Europskom mrežom pravosudnih centara (EJTN), organizira trodnevni projekt plenarnih sjednica i radionica na temu „Pravosuđe i mediji u Europskoj uniji“, koji će se održati u Parizu od 8. do 10. prosinca 2014.

Pročitaj više

Seminar „Pharmacrime 4: europsko usavršavanje za suce i državne odvjetnike o krivotvorenim lijekovima“, Pariz, 22. – 23. siječnja 2015.

Europska mreža centara za stručno usavršavanje u pravosuđu (EJTN) organizira seminar „Pharmacrime 4: europsko usavršavanje za suce i državne odvjetnike o krivotvorenim lijekovima“, koji će se održati u Parizu 22. i 23. siječnja 2015. 

Pročitaj više

Godišnja konferencija o pravima osoba s invaliditetom Akademije za europsko pravo (ERA), 11.-12. prosinca 2014. u Trieru

Akademija za europsko pravo (ERA) organizira godišnju konferenciju o pravima osoba s invaliditetom koja će se održati 11. i 12. prosinca 2014. u Trieru.

Pročitaj više

Seminar “Europsko pravo u području sprečavanja monopola“, London, 4.-5. prosinca 2014.

Akademija za europsko pravo (ERA) organizira seminar pod nazivom “Europsko pravo u području sprečavanja monopola“, koji će se održati 4. i 5. prosinca 2014. godine u Londonu. 

Pročitaj više

EIPA seminar „Uzajamno priznavanje sankcija: novčane kazne, probacijske odluke i mjere, zaštitni nadzor“, 11.-12. studenoga 2014., Bukurešt

Europski institut za javnu upravu (EIPA) organizira seminar na temu „Uzajamno prizavanje sankcija: novčane kazne, probacijske odluke i mjere, zaštitni nadzor“, koji će se održati 11. i 12. studenoga 2014. u Bukureštu.  

Pročitaj više

Seminar “Poboljšanje uvjeta vezanih uz pritvor/istražni zatvor- uloga EKLJP-a, Suda u Strasbourgu i nacionalnih sudova“, Strasbourg, 6. - 7. studenoga 2014.

Akademija za europsko pravo (ERA) organizira seminar pod nazivom „Poboljšanje uvjeta vezanih uz pritvor/istražni zatvor - uloga EKLJP-a, Suda u Strasbourgu i nacionalnih sudova“, koji će se održati 6. i 7. studenoga 2014. godine u Strasbourgu.

Pročitaj više

Drugi broj časopisa „Obrazovanje i stručno usavršavanje u pravosuđu“ Međunarodne organizacije za stručno usavršavanje u pravosuđu

Međunarodna organizacija za stručno usavršavanje u pravosuđu (International Organization for Judicial Training - IOJT) objavila je drugi broj časopisa „Obrazovanje i stručno usavršavanje u pravosuđu“ (Judicial Education and Training). Ovo izdanje časopisa obuhvaća jedanaest stručnih članaka koji su izabrani između radova predstavljenih na Petoj IOJT-ovoj konferenciji održanoj u Bourdeauxu. Kao prioritetne istaknute su četiri teme:
(a) utjecaj globalizacije na edukaciju u pravosuđu; (b) isticanje potrebe za stalnim povećanjem razine znanja kroz istraživanja; (c) razvoj općenitih i specijaliziranih kurikuluma; i (d) pružanje tehničke pomoći radi razmjene iskustava.  

Pročitaj više

Regionalni seminar “Kibernetički kriminal“, Pravosudna akademija, Zagreb, 1. – 2. listopada 2014.

Dana 1. i 2. listopada 2014., Pravosudna akademija, u suradnji s tvrtkom INsig2, organizirala je regionalni seminar “Kibernetički kriminal“ kao drugu po redu ovogodišnju aktivnost Regionalnog centra za edukaciju pravosudnih dužnosnika o suzbijanju kibernetičkog kriminala koji djeluje pri Pravosudnoj akademiji.

Pročitaj više

Dodatni seminari EJTN-a u 2014.: lingvistički seminar te seminari iz područja građanskog i upravnog prava

Europska mreža centara za stručno usavršavanje u pravosuđu (European Judicial Training Network, EJTN) objavila je poziv za prijave na dodatne seminare koji će se organizirati u 2014. godini:

Pročitaj više

Seminar „Prekogranični postupci razvoda braka u Europskoj uniji: poticanje međusobnog razumijevanja i bolje suradnje“, Pariz, 09.-10. listopada 2014.

Francuska pravosudna škola organizira seminar na temu „Prekogranični postupci razvoda braka u Europskoj uniji: poticanje međusobnog razumijevanja i bolje suradnje“, koji će se održati u Parizu 09. i 10. listopada 2014. 

Pročitaj više

Seminar “Financijski zločini: suzbijanje nezakonitih kupoprodaja dionica te manipulacija na tržištu“, Trier, 23. - 24. listopada 2014.

Akademija za europsko pravo (ERA) organizira seminar pod nazivom „Financijski zločini: suzbijanje nezakonitih kupoprodaja dionica te manipulacija na tržištu“, koji će se održati 23. i 24. svibnja 2014. godine u Trieru. 

Pročitaj više

ERA “Radionica za voditelje obrazovnih aktivnosti (TOT - training of trainers) o europskom postupku za sporove male vrijednosti“,Trier, 15.-16. rujna 2014.

Akademija za europsko pravo (ERA) je razvila program usavršavanja o europskom postupku za sporove male vrijednosti kako bi pružila podršku pravosudnim školama koje organiziraju radionice na ovu temu. Sljedeća radionica u okviru programa “Radionica za voditelje obrazovnih aktivnosti (TOT - training of trainers) o europskom postupku za sporove male vrijednosti“, održati će se u Trieru, 15.-16. rujna 2014.

Pročitaj više

Seminar „Izravno oporezivanje u Europskoj uniji“, Rim, 22.-23. listopada 2014.

Europska mreža pravosudnih centara (EJTN) organizira seminar iz područja radne podgrupe „Upravno pravo“ na temu „Izravno oporezivanje u Europskoj uniji“, koji će se održati u Rimu 22. i 23. listopada 2014. 

Pročitaj više

Studijski posjeti Europskoj komisiji

Glavna uprava za pravosuđe Europske komisije objavila je poziv za posjete u obliku kratkotrajnih razmjena pri Europskoj komisiji, u trajanju od najviše tjedan dana, namijenjene pravosudnim dužnosnicima država članica Europske unije.

Pročitaj više

Predavanje brazilskih sudaca u Pravosudnoj akademiji, 1. srpnja 2014.

Dana 1. srpnja 2014. u Pravosudnoj akademiji održano je predavanje brazilskih sudaca Armanda de Toleda i Fernande Galizia Noriega kao prva aktivnost suradnje Škole za suce iz São Paula i Pravosudne akademije. Tijekom prošlogodišnjeg posjeta brazilskog izaslanstva Hrvatskoj, kolege iz Brazila posjetili su i Pravosudnu akademiju te Ministarstvo pravosuđa. Tada se javila ideja o potpisivanju sporazuma o suradnji između Akademije i Škole za suce u São Paulu koja je realizirana početkom ove godine.

Pročitaj više

Webinar „Odluka iz Prüma“, četvrtak, 3. srpnja 2014. u 11.00 sati

Europska mreža centara za stručno usavršavanje pravosudnih dužnosnika (EJTN) i Europska policijska akademija (CEPOL) organiziraju zajednički webinar na temu „Odluka iz Prüma“.

Pročitaj više

Početni seminar e-tečaja „Uvod u Europsku konvenciju za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda i Europski sud za ljudska prava“ u okviru programa HELP II Vijeća Europe, Zagreb, 21. svibnja 2014.

U okviru programa HELP II Vijeća Europe, Pravosudna akademija u svibnju ove godine počinje s provedbom e-tečaja „Uvod u Europsku konvenciju za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda i Europski sud za ljudska prava“ za hrvatske pravosudne dužnosnike. U svrhu predstavljanja tečaja polaznicima, Pravosudna akademija je, u suradnji s Vijećem Europe, organizirala početni seminar u Zagrebu 21. svibnja 2014. u prostorijama Pravosudne akademije.

Pročitaj više

Seminar „Europski prekogranični postupci razvoda braka: poticanje suradnje i uzajamnog razumijevanja“, Krakow, 16.-17. lipnja 2014.

Francuska pravosudna škola i Nacionalna škola za sudstvo i državno odvjetništvo Republike Poljske, uz financijsku potporu Europske komisije, organiziraju seminar pod nazivom „Europski prekogranični postupci razvoda braka: poticanje suradnje i uzajamnog razumijevanja“, koji će se održati u Krakowu 16. i 17. lipnja 2014.

Pročitaj više

Seminar „Pravosudni odgovor na terorizam u Europskoj uniji - seminar 2.; neposredna reakcija na teroristički napad i faza istrage“, Madrid, 3.- 5. lipnja 2014.

Francuska pravosudna škola, u suradnji s Europskom mrežom pravosudnih centara (EJTN), organizira seminar na temu „Pravosudni odgovor na terorizam u Europskoj uniji - seminar 2.; neposredna reakcija na teroristički napad i faza istrage“, koji će se održati u Madridu od 3. do 5. lipnja 2014.

Pročitaj više

Međunarodna ljetna škola za engleski jezik pravne struke, Kromĕřĭž, Češka, 4.-8. kolovoza 2014.

Pravosudna akademija Češke Republike u suradnji s Europskom mrežom pravosudnih centara (EJTN) organizira Međunarodnu ljetnu školu za engleski jezik pravne struke, koja će se održati u Kromĕřĭžu od 4. do 8. kolovoza 2014. Tema ovogodišnje ljetne škole će biti „Međunarodna pravosudna suradnja u građanskim i kaznenim stvarima“.

Pročitaj više

Međunarodna akademija za suzbijanje korupcije (International Anti-Corruption Academy, IACA)

U Austriji je u Laxenburgu u blizini Beča osnovana Međunarodna akademija za suzbijanje korupcije (International Anti-Corruption Academy, IACA) kao prva globalna institucija ove vrste. Osnivanje IACA-e pokrenuli su Ured Ujedinjenih naroda za droge i kriminal (UNODC), Europski ured za suzbijanje prijevara (OLAF), Republika Austrija i drugi partneri, a status međunarodne organizacije ova Međunarodna akademija dobila je 8. ožujka 2011. Danas IACA u svom članstvu obuhvaća 64 države članice UN-a (među njima i Hrvatsku) te tri međunarodne organizacije.

Pročitaj više

Seminar „Utjecaj europskog prava na nacionalno pravo“, Ljubljana, 14.-16. lipnja 2014.

Europska mreža pravosudnih centara (EJTN) organizira seminar „Utjecaj europskog prava na nacionalno pravo“, koji će se održati u Ljubljani 16. i 17. lipnja 2014.

Pročitaj više

Seminar Akademije za europsko pravo (ERA) na temu „Organizirani kriminal u Europskoj uniji: slučajevi, trendovi i alati - zločini protiv okoliša“, Trier, 22.-23. svibnja 2014.

Akademija za europsko pravo (ERA) organizira seminar na temu „Organizirani kriminal u Europskoj uniji: slučajevi, trendovi i alati - zločini protiv okoliša“, koji će se održati 22. i 23. svibnja 2014. u Trieru.

Pročitaj više

„Regionalna konferencija o visokotehnološkom kriminalu – iskustva zemalja iz regije“, Budva/Pržno, 10. i 11. travnja 2014.

Dana 10. i 11. travnja 2014. u Hotelu Maestral, u Budvi/Pržno, će se održati „Regionalna konferencija o visokotehnološkom kriminalu – iskustva zemalja iz regije“. Organizirana je u suradnji Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori i Centra za edukaciju nosilaca pravosudne funkcije Crne Gore. Okupit će predstavnike institucija za edukaciju sudaca i državnih odvjetnika, suce, državne odvjetnike i djelatnike policije iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije.

Pročitaj više

Serija radionica Akademije za europsko pravo na temu „Postupovna prava i prava sudjelovanja u području zaštite okoliša“

Akademija za europsko pravo (ERA) u 2014. godini organizira seriju od tri radionice na temu „Postupovna prava i prava sudjelovanja u području zaštite okoliša“, u sljedećim terminima:

Pročitaj više

Seminar “ Jačanje prekogranične suradnje u provedbi zakona radi smanjenja opskrbe drogom“, Trier, 15. - 16. svibnja 2014.

Akademija za europsko pravo (ERA) organizira seminar pod nazivom " Jačanje prekogranične suradnje u provedbi zakona radi smanjenja opskrbe drogom“, koji će se održati 15. i 16. svibnja 2014. godine u Trieru.

Pročitaj više

E-learning tečaj „Sudac unutar europskog pravosudnog prostora: građanske i trgovačke stvari“, 1. svibnja 2014. - 1. studenoga 2014.

Europska mreža centara za stručno usavršavanje pravosudnih dužnosnika (EJTN) u suradnji sa Španjolskom pravosudnom školom organizira e-learning tečaj na temu „Sudac unutar europskog pravosudnog prostora: građanske i trgovačke stvari“, koji će trajati od 1. svibnja do 1. studenoga 2014.

Pročitaj više

Seminar „Pravosudni odgovor na terorizam u EU: jačanje suradnje radi boljeg sprečavanja i prevencije“, Pariz, 14.-16. travnja 2014.

Francuska pravosudna škola, u suradnji s Europskom mrežom pravosudnih centara (EJTN), organizira seminar na temu „Pravosudni odgovor na terorizam u EU: jačanje suradnje radi boljeg sprečavanja i prevencije“, koji će se održati u Parizu od 14. do 16. travnja 2014.

Pročitaj više

Seminar „CEPOL - EJTN 51/2014: Zajednička istraga i vođenje timova“, Lyon, 19.-23. svibnja 2014.

Europska mreža pravosudnih centara (EJTN) i Europska policijska akademija (CEPOL), organiziraju seminar na temu „CEPOL_EJTN 51/2014: Zajednička istraga i vođenje timova“, koji će se održati u Lyonu od 19. do 23. svibnja 2014.

Pročitaj više

Seminar „Položaj žrtava u kaznenim postupcima: formiranje praktičnog sudskog protokola u EU“, Pariz, 14.-16. svibnja 2014.

Francuska pravosudna škola, u suradnji s Europskom mrežom pravosudnih centara (EJTN), organizira seminar na temu „Položaj žrtava u kaznenim postupcima: formiranje praktičnog sudskog protokola u EU“, koji će se održati u Parizu od 14. do 16. svibnja 2014.

Pročitaj više

E-learning tečaj „Kazne i kaznena djela pred sucima u europskom pravu tržišnog natjecanja“, 21. travnja - 27. lipnja 2014.

Europska mreža centara za stručno usavršavanje pravosudnih dužnosnika (EJTN) u suradnji sa Španjolskom pravosudnom školom organizira e-learning tečaj na temu „Kazne i kaznena djela pred sucima u europskom pravu tržišnog natjecanja“, koji će trajati od 21. travnja do 27. lipnja 2014.

Pročitaj više

Seminar „Temeljna prava optuženika: minimalni europski standardi“, Barcelona, 7.-9. svibnja 2014.

Španjolska pravosudna škola, u suradnji s Europskom mrežom pravosudnih centara (EJTN), organizira seminar na temu „Temeljna prava optuženika: minimalni europski standardi“, koji će se održati u Barceloni od 7. do 9. svibnja 2014.

Pročitaj više

Seminar „Roditeljska odgovornost u prekograničnom kontekstu, uključujući otmice djece“, Trier, 5. - 7. svibnja 2014.

Akademija za europsko pravo (ERA) u ime Europske komisije organizira seminar iz područja europskog obiteljskog prava na temu „Roditeljska odgovornost u prekograničnom kontekstu, uključujući otmice djece“, koji će se održati u Trieru, 5. - 7. svibnja 2014.

Pročitaj više

Serija radionica Akademije za europsko pravo iz područja pravosudne suradnje u građanskim stvarima

Akademija za europsko pravo (ERA) u 2014. godini organizira seriju od jedanaest radionica iz područja pravosudne suradnje u građanskim stvarima, kao dio projekta koji provodi Europska komisija u suradnji s nekoliko nacionalnih pravosudnih škola iz različitih europskih zemalja. Više o samom projektu možete saznati ovdje.

Pročitaj više

Seminar “Pristup pravosuđu za žrtve kaznenih djela u Europskoj uniji s naglaskom na minimalne standarde u kaznenim postupcima“, Trier, 10.-11. travnja 2014.

Akademija za europsko pravo (ERA) organizira seminar „Pristup pravosuđu za žrtve kaznenih djela u Europskoj uniji s naglaskom na minimalne standarde u kaznenim postupcima“, koji će se održati od 10. i 11. travnja 2014. u prostorima ERA-e, u Trieru.

Pročitaj više

Seminar “Povelja o temeljnim pravima Europske unije u praksi“, Ljubljana, 8.-9. travnja 2014.

Akademija za europsko pravo (ERA) u suradnji s Europskom komisijom te slovenskim Centrom za usavršavanje u pravosuđu (Center za izobraževanje v pravosudju – CIP) organizira seminar pod nazivom "Povelja o temeljnim pravima Europske unije u praksi“, koji će se održati 8. i 9. travnja 2014. u Ljubljani.

Pročitaj više

Treći i četvrti lingvistički seminar EJTN-a na temu „Jezično usavršavanje o rječniku pravosudne suradnje u građanskim stvarima“

Europska mreža centara za stručno usavršavanje u pravosuđu (European Judicial Training Network, EJTN) organizira treći i četvrti seminar u seriji EJTN-ovih lingvističkih seminara u 2014. godini, koji će se održati:

Pročitaj više

Kalendar događanja

«Siječanj 2019»
  • Po
  • Ut
  • Sr
  • Če
  • Pe
  • Su
  • Ne

Kalendar događanja Pravosudne akademije

Download

Ulica grada Vukovara 49
Zagreb

Kontaktirajte nas e-mailom

Tel: 371 4540
Faks: 371 4549

© Pravosudna akademija - sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn