Pravosudna akademija

Najava seminara “Novine u kaznenom zakonodavstvu – 2019.”, Opatija, 6. i 7. svibnja 2019.

Vrhovni sud Republike Hrvatske u suradnji s Pravosudnom akademijom organizira dvodnevni seminar „Novine u kaznenom zakonodavstvu – 2019.”, koji će se održati 6. i 7. svibnja 2019. (ponedjeljak i utorak), u Amadria Park - Grand Hotelu 4 Opatijska cvijeta, Opatija, Viktora Cara Emina 6.

Pročitaj više

Webinar o vladavini prava, 27. ožujka 2019., 14:00-16:00

Europska mreža institucija za stručno usavršavanje u pravosuđu (EJTN) organizira webinar o vladavini prava za suce i državne odvjetnike svih država članica EU-a te šest zemalja Zapadnog Balkana. Webinar će se održati 27. ožujka 2019. od 14:00 do 16:00 sati, a radni jezik webinara je engleski. Tijekom webinara polaznici će moći uputiti pitanja moderatoru, koji će napraviti izbor pitanja i proslijediti ih voditeljima.

Pročitaj više

Poziv za prijave na ljetne škole iz područja stranih jezika pravne struke za buduće pravosudne dužnosnike i pravosudne dužnosnike na početku karijere; Rok za dostavljanje prijava 14. ožujka 2019. u 14:00 sati

Europska mreža institucija za stručno usavršavanje u pravosuđu (European Judicial Training Network, EJTN) u 2019. organizira dvije (2) ljetne škole namijenjene usavršavanju u području stranih jezika pravne struke za buduće suce i državne odvjetnike te pravosudne dužnosnike s najviše tri (3) godine sudačkog, odnosno državnoodvjetničkog staža. Riječ je o sljedećim aktivnostima:

Pročitaj više

Odabrani voditelji i autori temeljem javnog poziva za iskazivanje interesa za izrađivanje obrazovnih materijala i/ili vođenje radionica u okviru aktivnosti stručnog usavršavanja Pravosudne akademije

Programsko vijeće je na prvoj sjednici održanoj 12. veljače 2019. odabralo autore obrazovnih materijala i voditelje radionica iz Programa cjeloživotnog stručnog usavršavanja pravosudnih dužnosnika, savjetnika i službenika u pravosuđu u 2019. godini.

Pročitaj više

Poziv za dostavljanje prijava na EJTN-ove seminare u 2019.; Rok za dostavljanje prijava: 7. ožujka 2019. u 15:00

Europska mreža institucija za stručno usavršavanje u pravosuđu (European Judicial Training Network - EJTN) organizira sljedeće seminare u svibnju:

Pročitaj više

Održan seminar „Ljudska prava i pristup pravosuđu u Europskoj uniji ”, Zagreb, 5. i 6. veljače 2019.

Europska mreža centara za stručno usavršavanje u pravosuđu (European Judicial Training Network, EJTN) u suradnji s Pravosudnom akademijom organizirala je seminar pod nazivom „Ljudska prava i pristup pravosuđu u Europskoj uniji“ koji se održao u Zagrebu 5. i 6. veljače 2019. 

Pročitaj više

Poziv za dostavljanje prijava na seminare EJTN-a u travnju - Rok za dostavu prijava: 11. veljače 2019. u 10:00

Europska mreža institucija za stručno usavršavanje u pravosuđu (EJTN) organizira sljedeće seminare u travnju:

Pročitaj više

Child Protection Hub

Child Protection Hub (www.childhub.org) je platforma na kojoj se svi stručnjaci koji se u svom radu susreću s djecom, mogu besplatno educirati putem e-tečajeva.

Završetkom e-tečajeva svi sudionici dobit će certifikat o završenom tečaju.

Na samoj platformi Child Protection Hub (www.childhub.org) može se pristupiti brojnim webinarima (ukoliko ne prisustvujete webinaru u trenu kada se događa, možete ga kasnije preslušati u bilo koje vrijeme). Trenutno Child Hub provodi cijeli niz webinara na temu INSPIRE tehnike rada, a do nedavno su se provodili webinari na temi Barnahus modela rada s djecom s iskustvom seksualnog zlostavljanja. Također, na raspolaganju su brojni webinari na lokalnom jeziku (https://childhub.org/en/child-protection-webinars).

Osim toga, dostupne su i svakodnevne vijesti, multimedijalni sadržaji te velika on-line knjižnica na engleskom ili hrvatskom jeziku.

Za sva pitanja i komentare možete se obratiti Nacionalnoj koordinatorici Projekta Vesni Katalinić na e-mail vesna@hrabritelefon.hr.

EU kao globalni lider u vladavini prava

Jean Monnet centar izvrsnosti Pravnog fakulteta u Zagrebu i Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj imaju zadovoljstvo pozvati Vas na međunarodnu konferenciju povodom utemeljenja Jean Monnet centra izvrsnosti, EU kao globalni lider u vladavini prava, 22. veljače 2019. od 9.00 sati u Kući Europe, Augusta Cesarca 4, Zagreb.

Pročitaj više

Poziv za dostavljanje prijava na jezične seminare iz područja kaznenog prava u travnju i svibnju; Rok za dostavljanje prijava: 1. veljače 2019. do 12:00

Europska mreža centara za stručno usavršavanje u pravosuđu (European Judicial Training Network, EJTN) organizira sljedeće jezične seminare iz područja kaznenog prava u travnju i svibnju 2019.: 

Pročitaj više

Poziv za dostavljanje prijava za sudjelovanje u studijskim posjetima u organizaciji Europske mreže centara za stručno usavršavanje u pravosuđu (EJTN) u 2019. godini. Rok za prijave: 05. 02. 2019. u 18:00

Europska mreža centara za stručno usavršavanje u pravosuđu (European Judicial Training Network, EJTN) je objavila poziv za sudjelovanje pravosudnih dužnosnika u studijskim posjetima EJTN-a u 2019. godini, u okviru kojeg poziva su ponuđeni sljedeći posjeti:

Pročitaj više

Poziv za dostavljanje prijava na seminar „Kibernetički kriminal i e-dokazi“, Lisabon, 20.-22. ožujka 2019.

Europska mreža institucija za stručno usavršavanje u pravosuđu organizira seminar pod nazivom „Kibernetički kriminal i e-dokazi“ koji će se održati u Lisabonu od 20. do 22. ožujka 2019.

Pročitaj više

Poziv za dostavljanje prijava na seminar „Sukobi propisa – Višerazinska zaštita u primjeni temeljnih prava“, Ljubljana, 14. i 15. ožujka 2019.

Europska mreža institucija za stručno usavršavanje u pravosuđu organizira seminar pod nazivom „Sukobi propisa – Višerazinska zaštita u primjeni temeljnih prava,“ koji će se održati u Ljubljani, 14. i 15. ožujka 2019.

Pročitaj više

Poziv za prijave na lingvističke seminare „Pravosudna suradnja u kaznenim stvarima“, Bukurešt, 11.-15. ožujka 2019. i „Pravosudna suradnja u građanskim stvarima“, Barcelona, 01.-05. travnja 2019.; Rok za prijave: 17. 01. 2019. u 10:00

Europska mreža centara za stručno usavršavanje u pravosuđu (European Judicial Training Network, EJTN) organizira lingvističke seminare pod nazivima „Pravosudna suradnja u kaznenim stvarima“ koji će se održati u Bukureštu od 11. do 15. ožujka 2019. i „Pravosudna suradnja u građanskim stvarima“ koji će se održati u Barceloni od 01. do 05. travnja 2019.

Pročitaj više

Radionica „Aarhuška konvencija - pristup pravosuđu u pitanjima zaštite okoliša“, Prag, 4. - 6. ožujka 2019.

Akademija za europsko pravo (ERA), u suradnji s češkom Pravosudnom akademijom i češkim Visokim upravnim sudom, u okviru projekta „Suradnja s nacionalnim sucima u području zaštite okoliša“, organizira radionicu na temu Aarhuške konvencije, s fokusom na pristup pravosuđu u pitanjima zaštite okoliša.

Pročitaj više

Poziv za dostavljanje prijava za sudjelovanje u studijskim posjetima u organizaciji Europske mreže centara za stručno usavršavanje u pravosuđu (EJTN) u 2019. godini

Europska mreža centara za stručno usavršavanje u pravosuđu (European Judicial Training Network, EJTN) izvijestila je Pravosudnu akademiju da je objavila poziv za sudjelovanje pravosudnih dužnosnika u studijskim posjetima EJTN-a u 2019. godini u okviru kojeg su ponuđeni sljedeći posjeti:

1. Studijski posjeti Sudu Europske unije (Court of Justice of the European Union - CJEU), 18. i 19. ožujka 2019.
2. Studijski posjeti Europskom sudu za ljudska prava (European Court of Human Rights - ECtHR), 25. – 27. veljače 2019.

Pročitaj više

Javni poziv za iskazivanje interesa za izrađivanje obrazovnih materijala i/ili vođenje radionica u okviru aktivnosti stručnog usavršavanja Pravosudne akademije

Pravosudna akademija objavljuje javni poziv za iskazivanje interesa za izradu obrazovnih materijala i vođenje radionica u okviru aktivnosti stručnog usavršavanja Pravosudne akademije. 

Pročitaj više

Božićna čestitka

Dragi prijatelji i suradnici,

radujemo se Novoj 2019. godini i poslovnim izazovima koji nas čekaju.

Želimo Vam sretan Božić i Novu 2019. godinu!

                                                               ravnateljica i zaposlenici Pravosudne akademije
 

Pročitaj više

Potpisan sporazum o suradnji između Ureda UNICEF-a za Hrvatsku i Pravosudne akademije u Zagrebu, 10. prosinca 2018.

U prostorijama Ureda UNICEF-a za Hrvatsku potpisan je sporazum o suradnji od strane v.d. predstojnice Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Đurđice Ivković i ravnateljice Pravosudne akademije Andree Posavec Franić.

Pročitaj više

Posjet Saveznom ministarstvu pravosuđa i zaštite potrošača SR Njemačke, Pravosudnoj akademiji Brandenburg i Njemačkoj pravosudnoj akademiji

Izaslanstvo Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske i Pravosudne akademije 28. i 29. studenoga 2018., predvođeno državnim tajnikom u Ministarstvu pravosuđa dr. sc. Kristianom Turkaljem u kojem je sudjelovala i ravnateljica Pravosudne akademije, Andrea Posavec Franić posjetilo je Berlin.

Pročitaj više

Održan seminar “Novine u građanskom zakonodavstvu – 2018.”, Tuheljske Toplice, Terme Tuhelj, 22. i 23. studenoga 2018.

Vrhovni sud Republike Hrvatske u suradnji s Pravosudnom akademijom organizirao je dvodnevni seminar „Novine u građanskom zakonodavstvu – 2018.”, održan 22. i 23. studenoga 2018. u kongresnom centru hotela „Well“ u Tuheljskim Toplicama.

Pročitaj više

Europska mreža institucija za stručno usavršavanje u pravosuđu (European Judicial Training Network, EJTN) objavila natječaj za radno mjesto mlađeg projektnog suradnika (Junior Project Manager)

Mjesto rada je u sjedištu EJTN-a u Bruxellesu, a rok za prijave petak, 30. studenoga 2018. Više informacija o ovom natječaju možete pogledati na sljedećoj poveznici: http://www.ejtn.eu/About-us/Jobs/

Posjet francuskoj Školi za pravosudne dužnosnike i Agenciji za međunarodnu pravosudnu suradnju, Pariz, 15. i 16. studenoga 2018.

Izaslanstvo Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske i Pravosudne akademije posjetilo je u Parizu, 15. i 16. studenoga 2018., francusku Školu za pravosudne dužnosnike (Ecole Nationale de Magistrature) i Agenciju za međunarodnu pravosudnu suradnju (Agence Coopération Juridique Internationale). 

Pročitaj više

Poziv za dostavljanje prijava za sudjelovanje u Programu razmjena Europske mreže centara za stručno usavršavanje u pravosuđu (EJTN) u 2019. godini - Rok za dostavljanje prijava: 14. prosinca 2018.

Europska mreža centara za stručno usavršavanje u pravosuđu (European Judicial Training Network, EJTN) izvijestila je Pravosudnu akademiju da je otvoren poziv za sudjelovanje pravosudnih dužnosnika u Programu razmjena EJTN-a u 2019. godini (Exchange Programme 2019).

Pročitaj više

Seminar „Očuvanje vladavine prava u praksi: Ključna uloga sudaca i državnih odvjetnika“, Bruxelles, 29.-30. siječnja 2019. – Poziv za dostavu prijava

Europska mreža institucija za stručno usavršavanje u pravosuđu (EJTN) nedavno je pokrenula projekt „Vladavina prava“ u okviru kojeg je predviđeno održavanje sedam seminara za suce i državne odvjetnike – tri u 2018. (što je prethodno oglašeno na mrežnoj stranici PA) i četiri u 2019. godini.

Pročitaj više

Održan seminar „Građanski postupak i efikasnost pravosuđa“, Pravosudna akademija, Zagreb, 18.-19. listopada 2018.

Pravosudna akademija je, u suradnji s njemačkom Zakladom Hanns-Seidel, 18. i 19. listopada 2018. u svojim prostorima u Zagrebu organizirala seminar pod nazivom „Građanski postupak i efikasnost pravosuđa“. Seminar su vodili sudac Vrhovnog suda Željko Pajalić i njemački stručnjak Michael Hausner s dugogodišnjim iskustvom u njemačkom pravosuđu i dobrim poznavanjem hrvatskog pravnog sustava. U dio programa posvećen sudskim i odvjetničkim troškovima uključio se i odvjetnik Mario Janković, član Izvršnog odbora Hrvatske odvjetničke komore.

Pročitaj više

Najava seminara “Novine u građanskom zakonodavstvu – 2018.”, Tuheljske Toplice, Terme Tuhelj, 22. i 23. studenoga 2018.

Vrhovni sud Republike Hrvatske u suradnji s Pravosudnom akademijom organizira dvodnevni seminar „Novine u građanskom zakonodavstvu – 2018.”, koji će se održati 22. i 23. studenoga 2018. (četvrtak i petak) s početkom u 9:00 sati, u kongresnom centru hotela „Well“, Terme Tuhelj, Ulica Ljudevita Gaja 4, Tuheljske Toplice.

Pročitaj više

Održano specijalističko savjetovanje sudaca prekršajnih sudova

Visoki prekršajni sud Republike Hrvatske u suradnji s Pravosudnom akademijom organizirao je specijalističko savjetovanje sudaca i sudskih savjetnika prekršajnih sudova koji se održao u hotelu Osijek u Osijeku, 4. - 6. listopada 2018.

Pročitaj više

Održan Regionalni forum o računalnim prijevarama

Regionalni centar za edukaciju pravosudnih dužnosnika o suzbijanju kibernetičkog kriminala i Ured Vijeća Europe za programe kibernetičkog kriminala, u organizaciji hrvatskog predsjedanja Odborom ministara Vijeća Europe, organizirao je Regionalni forum o računalnim prijevarama koji se održao u Hotelu Sheraton u Zagrebu, 4. i 5. listopada 2018.

Pročitaj više

Tribina “Ravnopravnost spolova u zakonima i praksi”

Pravni fakultet u Zagrebu organizira tribinu “Ravnopravnost spolova u zakonima i praksi” koja će se održati 27. rujna 2018. u 15.00h na Pravnom fakultetu u Zagrebu, Trg Republike Hrvatske 3, u dvorani 3. 

Pročitaj više

ERA održala forum pod naslovom „Neovisnost sudaca u njihovom sudskom i društvenom kontekstu“ (The independence of judges in their judicial and social context)

Akademija za europsko pravo (ERA) održala je forum pod nazivom „Neovisnost sudaca u njihovom sudskom i društvenom kontekstu“. Forum je održan u Parizu, 14. rujna 2018.. Iz Hrvatske su na forumu sudjelovale ravnateljica Pravosudne akademije Andrea Posavec Franić, kao članica Savjetodavnog vijeća ERA-e i sutkinja Gažić Ferenčina u ime Udruge hrvatskih sudaca. Ključne teme foruma su bile:

Pročitaj više

Specijalističko savjetovanje sudaca prekršajnih sudova 4. – 6. listopada 2018., Osijek

Specijalističko savjetovanje sudaca prekršajnih sudova u organizaciji Visokog prekršajnog suda RH i Pravosudne akademije održat će se od 4. – 6. listopada 2018. U Osijeku, u hotelu Osijek.

Na savjetovanju biti će govora o aktualnim temama iz prekršajnog prava za suce i sudske savjetnike prekršajnih sudova. 

Pročitaj više

Seminar „Provedba politike tržišnog natjecanja na digitalnom tržištu: seminar za suce“, Düsseldorf, 13. i 14. prosinca 2018.

Akademija za europsko pravo (ERA), uz financijsku podršku Europske komisije, provodi projekt „Provedba politike tržišnog natjecanja na digitalnom tržištu: seminar za suce“ (Antitrust enforcement in digital markets: training for national judges).

Pročitaj više

Poziv na seminar o antidiskiminacijskom pravu Europske unije, 08. i 09. studenoga 2018., Solun

Akademija za europsko pravo (ERA), uz pokroviteljstvo Europske komisije, organizira seriju seminara iz područja antidiskiminacijskog prava Europske unije prema Direktivi 2000/78 i Direktivi 2000/43 koje se odnose na suzbijanje diskriminacije na osnovi rase, životne dobi, invalidnosti, vjeroispovijedi te spolne orijentacije.

Pročitaj više

Poziv na seminar o ravnopravnosti spolova u pravu Europske unije, 29. i 30. listopada 2018., Pariz

Akademija za europsko pravo (ERA), uz pokroviteljstvo Europske komisije, organizira seriju seminara iz područja ravnopravnosti spolova u pravu Europske unije sukladno Programu o pravima, jednakosti i građanstvu za razdoblje 2014.–2020 („Rights, Equality and Citizenship Programme 2014-2020“).

Pročitaj više

Raspisan natječaj za upis III. generacije studenata na Poslijediplomski studij „Pravo europskih integracija“ na Pravnom fakultetu u Rijeci

Pravni fakultet u Rijeci raspisao je natječaju za upis III. generacije studenata na Poslijediplomski studij „Pravo europskih integracija“. Natječaj se može pogledati na mrežnim stranicama Fakulteta, odnosno na poveznici http://pravri.uniri.hr/files/studiji/pei/Natjecaj_PEI_III.pdf, a otvoren je do kraja rujna.

Pročitaj više

Poziv na trening „Jačanje kompetencija stručnjaka koji rade s mladima u sukobu sa zakonom”

Hrabri telefon Vas poziva na trening „Jačanje kompetencija stručnjaka koji rade s mladima u sukobu sa zakonom”.

Dvodnevni trening kombinacija je iskustvenog i online učenja, a namijenjen je stručnjacima koji rade s mladima koji su u sukobu sa zakonom: sucima, državnim odvjetnicima, odvjetnicima, policajcima, socijalnim radnicima, psiholozima, socijalnim pedagozima, stručnim suradnicima za mladež, savjetnicima i stručnjacima za djecu i mlade kao i osobama koje se bave istraživačkim radom u ovom području.

Pročitaj više

Radionica „Pristup pravosuđu osobama s invaliditetom i posebnim potrebama – Građanski i radni aspekt“, Trier, 7.-9. studenoga 2018.

Akademija za europsko pravo (ERA), uz pokroviteljstvo Europske komisije te suradnju Europskog konzorcija za ljudska prava i invaliditet (EFC) i Europskog foruma za osobe s invaliditetom (EDF), organizira seriju seminara iz područja europskog prava osoba s invaliditetom te Konvencije Ujedinjenih naroda o pravima osoba s invaliditetom i posebnim potrebama (UNCRPD).

Pročitaj više

Poziv za prijave na radionicu „Zaštita podataka“, Firenca, 28. i 29. siječnja 2019.

Centar za pravosudnu suradnju Europskog sveučilišnog instituta u Firenci (EUI) je u okviru projekta e-NACT, u kojem Pravosudna akademija sudjeluje kao jedan od partnera, objavio poziv za sudjelovanje na radionici „Zaštita podataka“ koja će se održati na EUI-u u Firenci, 28. i 29. siječnja 2019.

Pročitaj više

Poziv za prijave na seminar „Kulturalne razlike u sudnici – suočavanje europskih sudaca s novim izazovima,“ Wiesbaden, Njemačka 12.-13. studenoga 2018.

Europska mreža centara za stručno usavršavanje u pravosuđu (EuropeanJudicialTrainingNetwork, EJTN) organizira seminar „Kulturalne razlike u sudnici – suočavanje europskih sudaca s novim izazovima,“ koji će se održati u Wiesbadenu u Njemačkoj, 12. i 13. studenoga 2018.

Pročitaj više

Poziv za prijave na seminar „Zaštita podataka i pravo na privatnost“, Solun, 12.-13. prosinca 2018.Poziv za prijave na seminar EJTN-a „Zaštita podataka i pravo na privatnost“, Solun, 12. i 13. prosinca 2018.

Europska mreža centara za stručno usavršavanje u pravosuđu (European Judicial Training Network, EJTN) organizira seminar „Zaštita podataka i pravo na privatnost“, koji će se održati u Solunu, 12. i 13. prosinca 2018. Seminar će obuhvatiti teme koje se odnose na najznačajnije zakonodavne promjene u području zaštite podataka i prava na privatnost, kao i pregled relevantne prakse Suda Europske unije. Radionički dio seminara posvećen je temama online privatnosti, pristupa informacijama te izuzećima od zaštite osobnih podataka.

Pročitaj više

Radionice „Postupanje u sudskim postupcima u slučajevima nepoštivanja zakonodavstva EU-a o procjeni utjecaja na okoliš“, Sofija, 22. - 24. listopada 2018. i Trier, 14. – 16. studenoga 2018.

Akademija za europsko pravo (ERA), u suradnji s Europskom komisijom, organizira radionice pod nazivom „Postupanje u sudskim postupcima u slučajevima nepoštivanja zakonodavstva EU-a o procjeni utjecaja na okoliš“ (How to handle court proceedings invoking non-compliance with EU environmental assessment law). 

Pročitaj više

Održana svečanost dodjele potvrda o završenoj Državnoj školi za pravosudne dužnosnike, Zagreb 5. srpnja 2018.

Dana 5. srpnja 2018. u Palace Hotelu održana je svečanost dodjele potvrda o završenoj Državnoj školi za pravosudne dužnosnike. Polaganju završnog ispita u Državnoj školi, u skladu sa čl. 33.a Zakona o Pravosudnoj akademiji (NN 153/09, 127/10 i 85/15), pristupile su osobe koje nisu pohađale Školu, a koje su nakon položenog pravosudnog ispita najmanje četiri godine radile na pravnim poslovima.

Pročitaj više

Seminari za suce u projektu EJTN-a „Vladavina prava“, listopad-prosinac 2018. – Poziv za dostavu prijava

Europska mreža institucija za stručno usavršavanje u pravosuđu (EJTN) nedavno je pokrenula projekt „Vladavina prava“ u okviru kojeg je predviđeno održavanje sedam seminara za suce i državne odvjetnike – tri u 2018. i četiri u 2019. godini. Ovim putem slobodni smo dostaviti informacije o seminarima koji se održavaju u razdoblju od listopada do prosinca ove godine i koji su namijenjeni sucima:

Pročitaj više

Održana godišnja konferencija programa HELP Vijeća Europe, Strasbourg, 21. i 22. lipnja 2018.

Program Vijeća Europe za edukaciju pravnika praktičara o ljudskim pravima (HELP) održao je svoju redovnu godišnju konferenciju u Strasbourgu 21. i 22. lipnja 2018. Konferencija je okupila predstavnike institucija za stručno usavršavanje u pravosuđu i odvjetničkih komora država članica Vijeća Europe. Konferenciju je otvorila zamjenica Glavnog tajnika Vijeća Europe, Gabriella Battaini-Dragoni. U okviru predsjedanja Republike Hrvatske Odborom ministara Vijeća Europe uvodna izlaganja održali su i Miroslav Papa, veleposlanik u Stalnoj misiji RH pri Vijeću Europe, te Andrea Posavec Franić, ravnateljica Pravosudne akademije.  

Pročitaj više

Održana godišnja Opća skupština EJTN-a, Varna, 14. i 15. lipnja 2018.

Dana 14. i 15. lipnja 2018. u Varni u Bugarskoj održana je redovna Opća skupština (OS) Europske mreže pravosudnih institucija za stručno usavršavanje u pravosuđu (EJTN). Okupila je gotovo stotinu sudionika iz redova predstavnika institucija koje su članice Mreže, institucija promatrača u Mreži, kao i predstavnike Europske komisije. Pravosudnu akademiju na OS-u su predstavljale Maja Marija Fuchs, tajnica Akademije, i Nella Popović, načelnica Odjela za međunarodnu suradnju i pripremu projekata. Skupštinom je predsjedala Miglena Tacheva, ravnateljica Nacionalnog pravosudnog instituta Bugarske kao institucije domaćina.

Pročitaj više

Poziv za prijave na seminare EJTN-a

Europska mreža centara za stručno usavršavanje u pravosuđu (European Judicial Training Network, EJTN) organizira seminare:

Pročitaj više

Poziv na seminar o antidiskiminacijskom pravu Europske unije, 04. i 05. rujna 2018., Budimpešta

Akademija za europsko pravo (ERA), uz pokroviteljstvo Europske komisije, organizira seriju seminara iz područja antidiskiminacijskog prava Europske unije prema Direktivi 2000/78 i Direktivi 2000/43 koje se odnose na suzbijanje diskriminacije na osnovi rase, životne dobi, invalidnosti, vjeroispovijedi te spolne orijentacije.

Pročitaj više

Ured UNICEF-a za Hrvatsku i Pravosudna akademija traže vanjske suradnike/ice

Ured UNICEF-a za Hrvatsku i Pravosudna akademija traže vanjske suradnike/ice u svojstvu konzultanta/kinje za pružanje tehničke podrške u razvoju koncepta programa cjeloživotnog stručnog usavršavanja za pravosudne dužnosnike i službenike u kontaktu s djecom.

Pročitaj više

Poziv za prijave na lingvističke seminare EJTN-a

Europska mreža centara za stručno usavršavanje u pravosuđu (European Judicial Training Network, EJTN) organizira lingvističke seminare pod nazivima „Ljudska prava u pravu Europske unije“ koji će se održati u Barceloni 1.- 5. listopada 2018. i „Pravo tržišnog natjecanja“ koji će se održati u Beču 17.-19. listopada 2018.

Pročitaj više

Dostupni novi online tečajevi Programa HELP - European Programme for Human Rights Education for Legal Professionals

Vijeće Europe je u okviru HELP programa razvilo nove online tečajeve na temu ljudskih prava koji su dostupni putem HELP portala (http://help.elearning.ext.coe.int/). Tečajevima se može pristupiti u bilo koje vrijeme koje je pogodno korisniku.

Polaznici mogu pristupiti online tečaju na željenom jeziku putem izbornika ispod naziva tečaja.

Više informacija o aktualnim aktivnostima Programa HELP može se pronaći na HELP portalu i na web stranici https://www.coe.int/en/web/help/home.

Poziv za prijave na seminare „Ljudska prava i pristup pravosuđu u Europskoj uniji“, Lublin, Poljska 17.-18. rujna 2018. i „Europski nalog za blokadu računa“, Scandicci, Italija 24.-25. listopada 2018.

Europska mreža centara za stručno usavršavanje u pravosuđu (European Judicial Training Network, EJTN) organizira seminare pod nazivima „Ljudska prava i pristup pravosuđu u Europskoj uniji“ koji će se održati u Lublinu 17. i 18. rujna 2018. i „Europski nalog za blokadu računa“ koji će se održati u Scandicciju 24. i 25. listopada 2018. 

Pročitaj više

Održan seminar “Novine u kaznenom zakonodavstvu – 2018.”, Opatija, 10. i 11. svibnja 2018.

Vrhovni sud Republike Hrvatske u suradnji s Pravosudnom akademijom organizirao je dvodnevni seminar „Novine u kaznenom zakonodavstvu – 2018.”, koji se održao 10. i 11. svibnja 2018. u Milenij Grand Hotelu 4 opatijska cvijeta u Opatiji.

Pročitaj više

Godišnje izvješće Europske mreže centara za stručno usavršavanje u pravosuđu (EJTN) za 2017. godinu

Europska mreža centara za stručno usavršavanje u pravosuđu (EJTN) objavila je godišnje izvješće o svom radu za 2017. godinu. U prošloj je godini rekordan broj od 6317 pravosudnih dužnosnika sudjelovao u aktivnostima koje je EJTN organizirao. Osim toga, EJTN je izradio nacrt Strateškog plana 2021.-2027. te nastavlja suradnju sa Glavnom upravom za susjedsku politiku i pregovore o proširenju (DG NEAR) koja će omogućiti sudjelovanje pravosudnih dužnosnika Zapadnog Balkana u aktivnostima obuke EJTN-a. Sva postignuća EJTN-a u prošloj godini možete vidjeti na linku:

Pročitaj više

Priručnik o procesnim pravima osumnjičenih ili optuženih osoba: pravo na informiranje i pravo na tumačenje i prijevod

U okviru projekta „Obuka sudaca u području osiguravanja prava građana EU-a u kaznenim postupcima“ izrađen je Priručnik o procesnim pravima osumnjičenih ili optuženih osoba: pravo na informiranje i pravo na tumačenje i prijevod.

Pročitaj više

Poziv na konferenciju povodom pete obljetnice hrvatskog članstva u EU, Pravni fakultet u Zagrebu, 11.-12. svibnja 2018.

Katedra za europsko javno pravo Pravnog fakulteta u Zagrebu organizira konferenciju povodom pete obljetnice hrvatskog članstva u EU na engleskom jeziku (uz simultani prijevod na hrvatski jezik), pod nazivom „The role of law and courts in a changing European union“.
.
 

Pročitaj više

RASPORED USMENOG DIJELA ZAVRŠNOG ISPITA U DRŽAVNOJ ŠKOLI ZA PRAVOSUDNE DUŽNOSNIKE (18. – 25. svibnja 2018.) DVORANA 410/IV.

Obavještavamo Vas da će se usmeni dio završnog ispita u Državnoj školi za pravosudne dužnosnike održavati od 18. do 25. svibnja 2018., u dvorani 410, IV. kat, Ministarstvo pravosuđa, Ulica grada Vukovara 49, Zagreb, sa početkom u 13:00 sati i to za kazneno pravo na dan 23. svibnja 2018., a za građansko pravo na dane 18., 21., 24. i 25. svibnja 2018. prema rasporedu u priloženim tablicama.

Pročitaj više

Oglas za radna mjesta u Akademiji za europsko pravo (Academy of European Law, ERA)

Akademija za europsko pravo (Academy of European Law, ERA) oglasila je poziv za vanjske konzultantske poslove:
- Predstavnik u Bruxellesu, zadužen za promicanje rada ERA-e među tijelima koja predstavljaju njihove glavne ciljne skupine u privatnom, javnom i neprofitnom sektoru,
- Podrška u prikupljanju sredstava za ERA-ine aktivnosti, u obliku istraživačkog i administrativnog rada u cilju privlačenja donacija i sponzorstva.

Rok za prijave je 15. svibnja 2018.
 

Pročitaj više

Radionica „Postupanje u sudskim postupcima u slučajevima nepoštivanja zakonodavstva EU-a o procjeni utjecaja na okoliš“, Varšava, 11. - 13. lipnja 2018.

Akademija za europsko pravo (ERA), u suradnji s Europskom komisijom, organizira radionicu pod nazivom „Postupanje u sudskim postupcima u slučajevima nepoštivanja zakonodavstva EU-a o procjeni utjecaja na okoliš“ (How to handle court proceedings invoking non-compliance with EU environmental assessment law).

Pročitaj više

Poziv za prijave za sudjelovanje u programu AIAKOS koji je namijenjen pravosudnim dužnosnicima na početku karijere

Europska mreža centara za stručno usavršavanje u pravosuđu (EJTN) i ove godine organizira Program razmjene namijenjen mlađim pravosudnim dužnosnicima. Hrvatska ima na raspolaganju ukupno četiri mjesta za svoje polaznike, od toga dva za suce (Njemačka i Portugal) u terminu od 5. do 9. studenoga 2018.

Pročitaj više

Poziv za prijave za ljetnu školu “Pravosudna suradnja u građanskim stvarima”, Krakov , 27. - 31. kolovoza 2018.

Europska mreža centara za stručno usavršavanje u pravosuđu (European Judicial Training Network, EJTN) objavila je poziv za prijave za ljetnu školu “Pravosudna suradnja u građanskim stvarima” koja će se održati u Krakovu od 27. do 31. kolovoza 2018.

Pročitaj više

Poziv na znanstvenu konferenciju "Kaznenopravna suradnja u Europskoj uniji: pogled kroz recentnu judikaturu Europskog suda pravde", Pravni fakultet, Split, 20. travnja 2018.

Pravni fakultet Sveučilišta u Splitu i Hrvatska udruga za europsko kazneno pravo organiziraju znanstvenu konferenciju "Kaznenopravna suradnja u Europskoj uniji: pogled kroz recentnu judikaturu Europskog suda pravde" koja će se održati u petak 20. travnja 2018., od 10:00 do 18:00 sati u Vijećnici Pravnog fakulteta u Splitu, Domovinskog rata 8.

Pročitaj više

Posjet izaslanstva gruzijske Visoke škole za pravosuđe, 26.-30. ožujka 2018.

U tjednu od 26. do 30. ožujka 2018. u organizaciji Pravosudne akademije u Hrvatskoj je boravilo izaslanstvo predstavnika gruzijske Visoke škole za pravosuđe. Riječ je o studijskom posjetu u okviru projekta „Jačanje stručnog usavršavanja u pravosuđu kroz twinning“ vrijednog 800.000 eura čiji je korisnik Visoka škola za pravosuđe Gruzije, a provodi ga projektni konzorcij koji čine Sudska uprava Latvije kao vodeći partner, dok su prateći partneri francuska Škola za suce i državne odvjetnike (koju predstavlja francuska Institucija za međunarodnu pravosudnu suradnju) i Pravosudna akademija Republike Hrvatske.

Pročitaj više

Poziv za prijave na lingvističke seminare EJTN-a

Europska mreža centara za stručno usavršavanje u pravosuđu (European Judicial Training Network, EJTN) organizira lingvističke seminare pod nazivima „Ljudska prava u pravu Europske unije“ koji će se održati u Lisabonu 2.- 6. srpnja 2018. i „Zaštita podataka“ koji će se održati u Kromerizu 12.-14. rujna 2018.

Pročitaj više

Raspisivanje javnog natječaja za popunjavanje radnog mjesta u Pravosudnoj akademiji

Pravosudna akademija raspisuje JAVNI NATJEČAJ za popunjavanje radnog mjesta;

- radno mjesto „načelnik Odjela za financije i računovodstvo“ - 1 izvršitelj na neodređeno vrijeme uz probni rad od šest (6) mjeseci

Rok za prijavu na natječaj je 15 dana od dana objave u „Narodnim novinama“.

Pročitaj više

Održan sastanak kontakt točaka i radne skupine „Razmjene“ Europske mreže centara za stručno usavršavanje u pravosuđu (European Judicial Training Network, EJTN)

Europska mreža centara za stručno usavršavanje u pravosuđu (European Judicial Training Network, EJTN) organizirala je 21. i 22. ožujka 2018. sastanak nacionalnih kontakt točaka, a 22. i 23. ožujka 2018. sastanak radne skupine „Razmjene“ u prostorijama Pravosudne akademije u Zagrebu.

Pročitaj više

Seminar „Provođenje politike tržišnog natjecanja na digitalnom tržištu: seminar za suce“, Budimpešta, 4. i 5. lipnja 2018.

Akademija za europsko pravo (ERA), uz financijsku podršku Europske komisije, provodi projekt „Provođenje politike tržišnog natjecanja na digitalnom tržištu: seminar za suce“ (Antitrust enforcement in digital markets: training for national judges).

Pročitaj više

Poziv za prijave na seminare „Ljudska prava i pristup pravosuđu u Europskoj uniji“, Bukurešt, 26.-27. lipnja 2018. i „Europski građanski postupak u obiteljskopravnim stvarima“, Solun, 11.-12. srpnja 2018.

Europska mreža centara za stručno usavršavanje u pravosuđu (European Judicial Training Network, EJTN) organizira seminare pod nazivima „Ljudska prava i pristup pravosuđu u Europskoj uniji“ koji će se održati u Bukureštu 26. i 27. lipnja 2018. i „Europski građanski postupak u obiteljskopravnim stvarima“ koji će se održati u Solunu 11. i 12. srpnja 2018. 

Pročitaj više

Potpisan Sporazum o suradnji između Pravosudne akademije i Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo

Slijedom višegodišnje uspješne suradnje na usavršavanju sudaca i državnih odvjetnika u području prava intelektualnog vlasništva, 14. ožujka 2018. godine potpisan je Sporazum o suradnji između Pravosudne akademije i Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo u prostorijama Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo.

Pročitaj više

Kalendar događanja

«Ožujak 2019»
  • Po
  • Ut
  • Sr
  • Če
  • Pe
  • Su
  • Ne

Kalendar događanja Pravosudne akademije

Download

Ulica grada Vukovara 49
Zagreb

Kontaktirajte nas e-mailom

Tel: 371 4540
Faks: 371 4549

© Pravosudna akademija - sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn