Pravosudna akademija

Obavijest o promjeni sjedišta Pravosudne akademije

Pravosudna akademija mijenja svoje sjedište, koje se od 04. lipnja 2021. nalazi na adresi:
Maksimirska cesta 63, 10 000 Zagreb.

O mjestu održavanja radionica licem u lice pravovremeno ćemo Vas obavijestiti.

Seminar za savjetnike u pravosudnim tijelima “Europski prekogranični građanski postupci”, Helsinki, 20.-23. rujna 2021.; Rok za dostavljanje prijava: 5. srpnja 2021. u 12:00

Pravosudna akademija sudjeluje kao pridruženi partner u projektu Akademije za europsko pravo (ERA) pod nazivom “Bolja primjena europskih građanskih prekograničnih postupaka: pravna i jezična edukacija za sudsko osoblje u Europi”. Projekt se financira iz Programa pravosuđe Europske unije, a u slučaju Hrvatske, namijenjen je edukaciji savjetnika u pravosudnim tijelima koji rade na predmetima iz područja građanskog prava.

Pročitaj više

Odluka Upravnog odbora Europske mreže za pravosudno osposobljavanje (EJTN) o odvijanju edukacije od 2. lipnja 2021.

Poštovani polaznici aktivnosti Europske mreže za pravosudno osposobljavanje (EJTN),

ovim putem obavještavamo vas da je Upravni odbor EJTN-a izmijenio svoju odluku od 29. siječnja 2021. o mjerama koje utječu na aktivnosti EJTN-a za vrijeme pandemije korona virusa (COVID-19). Nova odluka je važeća od 2. lipnja 2021.

Pročitaj više

Poziv za sudjelovanje na mrežnom seminaru „Pametni ugovori: komparativni prikaz“, 15. lipnja 2021. Rok za prijavu: 14. lipnja 2021.

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (EJTN) organizira mrežni seminar pod nazivom Pametni ugovori: komparativni prikaz, koji će se održati 15. lipnja 2021. 

Pročitaj više

Poziv za sudjelovanje na edukaciji Europskog instituta za javnu upravu (EIPA) „Kako postupati u prekograničnim pitanjima uzdržavanja? Zaštita interesa i prava djeteta i Uredba Bruxelles II bis“, 17. lipnja 2021.

Europski institut za javnu upravu (EIPA) organizira mrežni seminar pod nazivom Kako postupati u prekograničnim pitanjima uzdržavanja? Zaštita interesa i prava djeteta i Uredba Bruxelles II bis, koji će se održati 17. lipnja 2021.

Pročitaj više

Poziv za sudjelovanje na mrežnim seminarima Europske mreže za pravosudno osposobljavanje (EJTN) u okviru programa EJTN-a - Digital Train the Trainer Programme (DTP)

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (EJTN) organizira mrežne seminare pod nazivom Digital Train the Trainer Programme (DTP) koji će se održati u lipnju, srpnju, kolovozu i rujnu 2021.

Pročitaj više

Poziv za dostavljanje prijava za sudjelovanje u studijskim posjetima u organizaciji Europske mreže za pravosudno osposobljavanje (EJTN) u 2021. godini – drugi poziv. Rok za prijave – 25. lipnja u 18 sati

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (European Judicial Training Network, EJTN) izvijestila je Pravosudnu akademiju da je objavila drugi poziv za sudjelovanje pravosudnih dužnosnika u studijskim posjetima EJTN-a u 2021. godini i to za razdoblje od rujna do prosinca 2021. Zbog zdravstvene situacije u Europi uzrokovane pandemijom COVID-a 19, za neke će posjete biti naknadno potvrđeno hoće li se održati mrežno ili licem u lice.

Pročitaj više

Poziv za sudjelovanje na seminarima Europske mreže za pravosudno osposobljavanje (EJTN) u kolovozu i rujnu 2021. Rok za prijavu: 7. lipnja 2021. u 12:00 sati

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (EJTN) organizira seminare za suce koji će se održati u kolovozu i rujnu 2021.:

Pročitaj više

Vrhovni sud Republike Hrvatske i Pravosudna akademija organizirali su dvodnevni seminar „Novine u kaznenom zakonodavstvu – 2021.”, koji je održan 20. i 21. svibnja 2021. u Amadria Park - Grand Hotelu 4 opatijska cvijeta u Opatiji.

Seminar su otvorili Đuro Sessa, predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske, dr. sc. Ivan Malenica, ministar pravosuđa i uprave, Zlata Hrvoj-Šipek, Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske, i Andrea Posavec Franić, ravnateljica Pravosudne akademije. Moderator seminara je bio doc. dr. sc. Marin Mrčela, zamjenik predsjednika Vrhovnog suda Republike Hrvatske i predsjednik Kaznenog odjela Vrhovnog suda Republike Hrvatske.

Pročitaj više

Online tečaj „Pristup pravosuđu za žene“ u organizaciji programa HELP Vijeća Europe, 9. lipnja 2021.

Program HELP Vijeća Europe pokreće online tečaj “Pristup pravosuđu za žene” 9. lipnja 2021. Tečaj je namijenjen sucima i državnim odvjetnicima iz jugoistočne Europe. Odvijat će se na engleskom jeziku u trajanju od dva (2) mjeseca. Tečaj se provodi u suradnji s HELP programom Vijeća Europe, Vijećem za regionalnu suradnju (RCC) i GIZ Otvorenim regionalnim fondom za jugoistočnu Europu. Polaznici koji uspješno završe tečaj dobit će certifikat o sudjelovanju koji izdaje program HELP Vijeća Europe.

Pročitaj više
Ostale vijesti

Kalendar događanja

«Lipanj 2021»
  • Po
  • Ut
  • Sr
  • Če
  • Pe
  • Su
  • Ne

Kalendar događanja Pravosudne akademije

Download

Ulica grada Vukovara 49
Zagreb

Kontaktirajte nas e-mailom

Tel: 371 4540
Faks: 371 4549

© Pravosudna akademija - sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn

Izjava o privatnosti

Korištenje kolačića (cookies)