Pravosudna akademija

Održana godišnja konferencija programa HELP Vijeća Europe, Strasbourg, 21. i 22. lipnja 2018.

Program Vijeća Europe za edukaciju pravnika praktičara o ljudskim pravima (HELP) održao je svoju redovnu godišnju konferenciju u Strasbourgu 21. i 22. lipnja 2018. Konferencija je okupila predstavnike institucija za stručno usavršavanje u pravosuđu i odvjetničkih komora država članica Vijeća Europe. Konferenciju je otvorila zamjenica Glavnog tajnika Vijeća Europe, Gabriella Battaini-Dragoni. U okviru predsjedanja Republike Hrvatske Odborom ministara Vijeća Europe uvodna izlaganja održali su i Miroslav Papa, veleposlanik u Stalnoj misiji RH pri Vijeću Europe, te Andrea Posavec Franić, ravnateljica Pravosudne akademije.  

Ovogodišnja konferencija koja je nosila naslov „Dobra edukacija za dobre presude“ imala je nekoliko ciljeva: istaknuti značaj edukacije o ljudskim pravima za postizanje pravde i za pravosuđe u cjelini, razgovarati o ulozi nacionalnih ustanova za stručno usavršavanje pravnika praktičara u tom pogledu, predstaviti postignuća programa HELP od prošlogodišnje konferencije, te najaviti nove inicijative i novo razvijene tečajeve za učenje na daljinu u okviru ovog programa.

Gabriella Battaini-Dragoni pozvala je predstavnike nacionalnih institucija za stručno usavršavanje u pravosuđu da nastave s aktivnom provedbom tih tečajeva na nacionalnoj razini te istaknula doprinos Europskog suda za ljudska prava njihovoj kvaliteti. Na konferenciji se razgovaralo i o mogućnostima ponude HELP-ovih tečajeva studentima pravnih fakulteta, kao i o utjecaju ovog programa i njegovih tečajeva na poboljšanje primjene Europske konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda na nacionalnoj razini.
 

Kalendar događanja

«Srpanj 2020»
  • Po
  • Ut
  • Sr
  • Če
  • Pe
  • Su
  • Ne

Kalendar događanja Pravosudne akademije

Download

Ulica grada Vukovara 49
Zagreb

Kontaktirajte nas e-mailom

Tel: 371 4540
Faks: 371 4549

© Pravosudna akademija - sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn

Izjava o privatnosti

Korištenje kolačića (cookies)