Pravosudna akademija

Poziv za online radionicu o upotrebi jasnog pravnog jezika u kaznenom pravosuđu, četvrtak, 29. listopada 2020. u 13.00 sati. Rok za prijavu: 16. listopada 2020.

Međunarodna nevladina udruga Fair Trials u suradnji s Pravnim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu organizira online radionicu o važnosti jasne komunikacije i upotrebe jasnoga jezika u kaznenom pravosuđu.

Radionica u trajanju od četiri sata okupit će pravne stručnjake, suce, državne odvjetnike, odvjetnike i predstavnike Ministarstva unutarnjih poslova.

Četvrtak, 29. listopada 2020. u 13.00 sati

Kontekst
Ova je radionica dio projekta što ga financira Europska komisija čiji je cilj senzibilizirati aktere u kaznenom pravosuđu za potrebu komuniciranja jasnim jezikom. Projekt se paralelno odvija u više zemalja članica EU (Mađarskoj, Italiji, Rumunjskoj i Belgiji).

Struktura
Prvi dio radionice bit će teorijski te će biti usmjeren na tehniku upotrebe jasnoga jezika, uz zadržavanje pravne preciznosti. Drugi dio biti će praktičan te će u fokusu imati dokument Pouke o pravima koja se uručuje osumnjičenicima lišenim slobode. Na temelju naučenoga tijekom teorijskog dijela, polaznici će imati zadatak preurediti ovaj dokument i učiniti ga jasnijim i dostupnijim. Radionicu će voditi Petra Švarc, stručnjakinja za jezik i komunikaciju i Zoran Burić, docent na Katedri za kazneno procesno pravo Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Molimo Vas da svoje sudjelovanje na radionice potvrdite do 16. listopada 2020. slanjem e-maila na adresu zoran.buric@pravo.hr

Nakon potvrde sudjelovanja, svi će sudionici putem e-maila primiti link putem kojeg će se moći pridružiti radionici. 

Kalendar događanja

«Listopad 2020»
  • Po
  • Ut
  • Sr
  • Če
  • Pe
  • Su
  • Ne

Kalendar događanja Pravosudne akademije

Download

Ulica grada Vukovara 49
Zagreb

Kontaktirajte nas e-mailom

Tel: 371 4540
Faks: 371 4549

© Pravosudna akademija - sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn

Izjava o privatnosti

Korištenje kolačića (cookies)