Pravosudna akademija

Program AIAKOS za pravosudne dužnosnike na početku karijere, Španjolska i Nizozemska, 15.-19. studenoga 2021. Rok za dostavu prijava: 15. rujna 2021.

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (EJTN) i ove godine organizira Program razmjene za mlađe i buduće suce i državne odvjetnike. Za razmjene u okviru programa AIAKOS u 2021. godini određen je termin od 15.do 19. studenoga 2021. Hrvatska ima na raspolaganju ukupno četiri mjesta za mlađe suce, do tri godine sudačkog iskustva ili sudske savjetnike s položenim završnim ispitom u Državnoj školi za pravosudne dužnosnike, i to po dva mjesta u Španjolskoj i dva u Nizozemskoj. Radni jezik ovih razmjena je engleski.

Održavanje programa u Španjolskoj predviđeno je uživo, dok će se program u Nizozemskoj održati mrežno.

Sukladno pravilima financiranja koji se dostavljaju u privitku, EJTN sudionicima programa AIAKOS nadoknađuje putne troškove do iznosa od 400 eura te isplaćuje dnevnice od kojih polaznici plaćaju smještaj i obroke tijekom razmjene. Iznos dnevnice se razlikuje ovisno o državi u kojoj se program realizira, a iznosi od 150 – 200 eura. Polaznici dobivaju 70 % ukupnog iznosa sredstava prije razmjene, a preostalih 30% i putni troškovi isplaćuju se u roku od 3 mjeseca nakon završetka razmjene te nakon dostave odgovarajućih dokumenata EJTN-u.

Prednost prilikom odabira imat će suci/ savjetnici koji, uz sve navedene uvjete, nisu ili su rijetko sudjelovali u međunarodnim aktivnostima posredstvom Pravosudne akademije.

Mole se zainteresirani mlađi suci ili sudski savjetnici da popunjenu „Prijavu za sudjelovanje na međunarodnim aktivnostima“ (s osobnim kontakt podacima i naznakom za koji program se prijavljuju – licem u lice ili mrežno), potpisanu od strane predsjednika suda, pošalju na e-mail adresu: ratimir.prpic@pravosudje.hr najkasnije do 15. rujna 2021.

Prijava za sudjelovanje na međunarodnim aktivnostima

Dokumenti

Kalendar događanja

«Rujan 2021»
  • Po
  • Ut
  • Sr
  • Če
  • Pe
  • Su
  • Ne

Kalendar događanja Pravosudne akademije

Download

Maksimirska cesta 63
10 000 Zagreb

Kontaktirajte nas e-mailom

Tel: 01/2357 626

© Pravosudna akademija - sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn

Izjava o privatnosti

Korištenje kolačića (cookies)