Pravosudna akademija

Međunarodna organizacija za obuku pravosudnih dužnosnika (IOJT) usvojila Deklaraciju o načelima obuke pravosudnih dužnosnika

Članovi Međunarodne organizacije za obuku pravosudnih dužnosnika (IOJT) su 8. studenoga 2017. jednoglasno usvojili Deklaraciju o načelima obuke pravosudnih dužnosnika. Tekst Deklaracije dostupan je na sljedećoj poveznici.

Međunarodna organizacija za obuku pravosudnih dužnosnika (IOJT)

U studenome 2011. Pravosudna akademija postala je članicom Međunarodne organizacije za obuku pravosudnih dužnosnika (International Organization for Judicial Training – IOJT) nakon što je Izvršno vijeće te organizacije utvrdilo da Pravosudna akademija udovoljava svim uvjetima članstva u IOJT-u kako je to propisano njegovim Statutom.

IOJT je osnovan 2002. godine s ciljem promicanja vladavine prava kroz potporu radu institucija za obuku pravosudnih dužnosnika diljem svijeta. Misija IOJT-a se ostvaruje putem međunarodnih i regionalnih konferencija te drugih aktivnosti koje omogućavaju sucima i centrima za usavršavanje pravosudnih dužnosnika diskusiju o strategijama za osnivanje i razvoj centara za usavršavanje, izradu programa izobrazbe, unaprjeđivanje metodologije usavršavanja, i slično.

Prema odredbama Statuta, ciljevi IOJT-a su:

• Podupirati osnivanje institucija za usavršavanje pravosudnih dužnosnika
• Promicati vladavinu prava
• Razmatrati zajednička pitanja i probleme vezane uz usavršavanje sudaca
• Razvijati odgovarajuću strukturu za razmjenu sudaca

IOJT je dobrovoljna, neprofitna organizacija koja se oslanja na trud i dobru volju svojih članova. Organizacijom upravlja Opća skupština (General Assembly) njezinih članova koji se sastaju svake dvije do tri godine na međunarodnoj konferenciji koja se svaki put održava u drugoj zemlji.

Od listopada 2011. godine, IOJT broji 95 institucija-članica iz 60 zemalja.

Detaljnije informacije o ovoj organizaciji možete pronaći na web stranici www.iojt.org.

Drugi broj časopisa „Obrazovanje i stručno usavršavanje u pravosuđu“ Međunarodne organizacije za stručno usavršavanje u pravosuđu

Međunarodna organizacija za stručno usavršavanje u pravosuđu (International Organization for Judicial Training - IOJT) objavila je drugi broj časopisa „Obrazovanje i stručno usavršavanje u pravosuđu“ (Judicial Education and Training). Ovo izdanje časopisa obuhvaća jedanaest stručnih članaka koji su izabrani između radova predstavljenih na Petoj IOJT-ovoj konferenciji održanoj u Bourdeauxu. Kao prioritetne istaknute su četiri teme:
(a) utjecaj globalizacije na edukaciju u pravosuđu; (b) isticanje potrebe za stalnim povećanjem razine znanja kroz istraživanja; (c) razvoj općenitih i specijaliziranih kurikuluma; i (d) pružanje tehničke pomoći radi razmjene iskustava.  

Pročitaj više

Kalendar događanja

«Lipanj 2021»
  • Po
  • Ut
  • Sr
  • Če
  • Pe
  • Su
  • Ne

Kalendar događanja Pravosudne akademije

Download

Ulica grada Vukovara 49
Zagreb

Kontaktirajte nas e-mailom

Tel: 371 4540
Faks: 371 4549

© Pravosudna akademija - sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn

Izjava o privatnosti

Korištenje kolačića (cookies)