Pravosudna akademija

E-učenje Pravosudne akademije

Pravosudna akademija je u okviru provedenog projekta IPA 2009 „Profesionalni razvoj savjetnika u pravosudnim tijelima te budućih sudaca i državnih odvjetnika kroz uspostavu samoodrživog sustava obuke“ uz svoje redovne aktivnosti stručnog usavršavanja uvela i metodu učenja na daljinu (e-učenja). E-učenje može se definirati kao osposobljavanje koje ne iziskuje prisutnost polaznika te koje pomoću tehnoloških platformi omogućuje ili prilagođuje pristup i vrijeme u procesu podučavanje-učenje, prilagođujući ih sposobnostima, potrebama i dostupnosti svakog polaznika. Pretpostavka e-učenja je ušteda vremena i sredstava potrebnih za edukaciju, s obzirom da se polaznici na svojim računalima na radnim mjestima uključuju u e-učenje. Osim što pomoću alata za sinkronu komunikaciju jamči poticajno obrazovno okruženje, e-učenje unaprjeđuje i ukupan proces upravljanja vremenom. Učenje na daljinu u Pravosudnoj akademiji provodi se u suradnji s CARnet-om (Hrvatskom akademskom istraživačkom mrežom) te uz pomoć priznatog sustava za online učenje (Moodle). 

Pročitaj više

Child Protection Hub

Child Protection Hub (www.childhub.org) je platforma na kojoj se svi stručnjaci koji se u svom radu susreću s djecom, mogu besplatno educirati putem e-tečajeva.

Završetkom e-tečajeva svi sudionici dobit će certifikat o završenom tečaju.

Na samoj platformi Child Protection Hub (www.childhub.org) može se pristupiti brojnim webinarima (ukoliko ne prisustvujete webinaru u trenu kada se događa, možete ga kasnije preslušati u bilo koje vrijeme). Trenutno Child Hub provodi cijeli niz webinara na temu INSPIRE tehnike rada, a do nedavno su se provodili webinari na temi Barnahus modela rada s djecom s iskustvom seksualnog zlostavljanja. Također, na raspolaganju su brojni webinari na lokalnom jeziku (https://childhub.org/en/child-protection-webinars).

Osim toga, dostupne su i svakodnevne vijesti, multimedijalni sadržaji te velika on-line knjižnica na engleskom ili hrvatskom jeziku.

Za sva pitanja i komentare možete se obratiti Nacionalnoj koordinatorici Projekta Vesni Katalinić na e-mail vesna@hrabritelefon.hr.

Kalendar događanja

«Listopad 2020»
  • Po
  • Ut
  • Sr
  • Če
  • Pe
  • Su
  • Ne

Kalendar događanja Pravosudne akademije

Download

Ulica grada Vukovara 49
Zagreb

Kontaktirajte nas e-mailom

Tel: 371 4540
Faks: 371 4549

© Pravosudna akademija - sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn

Izjava o privatnosti

Korištenje kolačića (cookies)